conflicte bèl·lic

Concentració contra els bombardejos de Rússia a Ucraïna

Una trentena de manifestants titllen Rússia de “terrorista” davant del consolat honorari

Alguns dels ucraïnesos que es van manifestar ahir davant el consolat honorari de Rússia a Andorra.

Alguns dels ucraïnesos que es van manifestar ahir davant el consolat honorari de Rússia a Andorra.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de persones es van manifestar ahir a la tarda davant la seu del consolat honorari de Rússia, situat al carrer Santa Anna d’Escaldes-Engordany, per expressar la seva indignació pels bombardejos d’ahir a diverses poblacions per tropes russes, que van causar almenys 14 morts i 97 ferits, segons van informar diferents mitjans de comunicació. La convocatòria de la concentració, similar a la que es va celebrar en altres ciutats, va sorgir de manera espontània durant el matí entre ucraïnesos que resideixen al país a través de les xarxes socials i no pretenia aplegar un gran nombre d’assistents, sinó més aviat llançar un “missatge simbòlic de llibertat” en un moment en què es pot produir una escalada de la guerra. Així ho va explicar a les portes del consolat honorari un dels promotors de la iniciativa, Anatoli Myshkin, que va destacar la importància de sortir al carrer “per reivindicar els nostres drets i la nostra democràcia”.

Els concentrats van expressar el rebuig a la política de Rússia, país al qual van acusar directament de terrorista en els cartells que es van repartir entre els assistents, molts dels quals menors d’edat, i que també es va penjar a les reixes de l’entrada del consolat. “Rússia és un país terrorista!”, és podia llegir en l’encapçalament de l’escrit, mentre que altres assistents feien onejar la bandera d’Ucraïna. “Les conseqüències del dèspota són un perill nuclear per a tot Europa i el món”, és podia llegir també als mateixos cartells, acompanyat d’altres missatges com “Rússia segueix cegament les ordres de matar i mutilar civils, atacant lluny dels objectius militars”. “És un règim d’odi als valors europeus i a la democràcia” era un altre missatger molt clar.

Entre els assistents a la concentració hi havia la Marina, resident ucraïnesa amb familiars a Odessa, que va expressar la seva inquietud davant l’evolució que pot tenir la guerra a partir d’ara, “ja que sembla que des d’avui poden llançar bombes contra la població civil”. I és que, segons va manifestar una altra compatriota de l’anterior, l’atac d’ahir contra la capital ucraïnesa i altres localitats del país suposa “un pas més” en l’enfrontament bèl·lic”. “La diferència és que abans les bombes només anaven contra els militars, però ara es bombardegen també edificis de civils”, va afegir aquesta última.

Alguns dels refugiats ucraïnesos assistents a la concentració.

Alguns dels assistents a la concentració.

tracking