Estafes de lloguer de pisos en anuncis per internet

La policia alerta que el frau augmenta en aquestes dates per la proximitat de la temporada d'hivern

Anunci d'una estafa de lloguer de pisosSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia ha detectat un cas d'estafa en el lloguer de pisos a través d'anuncis publicats a internet i alerta que d'altres anys ja s'han produït diversos casos, segons informa aquest matí. El cos de seguretat recalca que no és una modalitat de frau nova però sí que s'incrementa en aquestes dates quan es registren més dates d'habitatges per la xarxa per la proximitat de la temporada d'hivern i l'arribada de treballadors.

El cos detalla que els estafadors que ofereixen el lloguer fan servir fotografies de pisos reals "per crear un anunci fals que publiquen en pàgines especialitzades i conegudes" on demanen a la persona interessada en l'immoble que contacti directament amb el suposat particular per telèfon, WhatsApp o correu electrònic sense passar per la immobiliària. Una vegada la persona estableix el contacte per llogar l'habitatge l'estafador li demana "una transferència com a paga i senyal, habitualment a un banc estranger" per fer la reserva i quan rep el pagament "dona una sèrie d'excuses per no ensenyar-lo", indica la policia.

Els motius que manifesta l'estafador és que es troba en un altre país i no pot desplaçar-se per mostrar el pis, o que està llogat "tot plegat per fer temps i que la transferència no es pugui tirar enrere", explica el cos de seguretat. I remarca que si l'engany es detecta de seguida i es denuncia immediatament al cos i s'informa dels fets al banc "es poden arribar a immobilitzar els diners i aturar la transferència".

La policia ha assenyalat que té constància que diversos estudiants andorrans han estat víctimes d'aquestes estafes en la recerca de pisos a l'estranger.

tracking