infraestructures

Govern estudia un telefèric per millorar la mobilitat

Gallardo va visitar el de Tolosa per analitzar la viabilitat al país

Gallardo, Bartolomé i Descarrega, a Tolosa.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé, i l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, van visitar ahir a Tolosa les instal·lacions de Téléo, l’innovador mitjà de transport urbà aeri públic que es va inaugurar el maig passat, i que s’està analitzant com una de les possibles alternatives per millorar el trànsit a Andorra, segons va apuntar el Govern en un comunicat. En aquest sentit, el giny, que va requerir una inversió de 80 milions d’euros, connecta la Universitat Paul Sabatier amb l’Oncopole a través de l’hospital de Rangueil en 10 minuts, quan es necessitarien més de 30 minuts de trajecte per terra.

Durant la visita, Gallardo es va reunir amb el president de Tisséo Voyageurs i conseller a Toulouse Métropole, Nicolas Misiak, qui va presentar els trets diferencials d’aquest projecte i les possibilitats per a Andorra. El titular d’Economia va assenyalar l’interès per “conèixer aquesta alternativa de mobilitat com a solució possible als creixements de mobilitat que tenim al país”.

Cal tenir en compte que el Téléo “té una capacitat de 15.000 usuaris al dia, és una infraestructura amb molt poc impacte mediambiental i ha tingut una bona resposta no sols per part de la ciutadania, sinó també pel que fa al turisme”, segons destaca el Govern.

tracking