XEC PER FER FRONT A L'AUGMENT DE PREUS

Ajuda de 150 euros per pagar la calefacció a 10.000 llars

La mesura s’aplicarà a les famílies amb rendes inferiors a 1,3 vegades el LECS

Edificis del carrer Prat de la Creu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern donarà una ajuda directa de 150 euros per llar per fer front al pagament de la calefacció aquest hivern. Així ho va anunciar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, que va detallar que l’import serà per a aquelles cases que compleixin amb la condició de tenir unes rendes inferiors a 1,3 vegades el LECS. En termes absoluts això significa que rebran l’ajuda les llars unifamiliars amb una renda inferior als 1.561 euros, les famílies monoparentals amb un fill menor de 14 anys que cobrin menys de 2.342 euros, un matrimoni amb una renda inferior als 2.654 euros o un matrimoni amb un fill menor de 14 anys i un major que estiguin per sota dels 4.528 euros. En total, amb aquesta mesura s’arribarà a unes 10.000 llars, segons va calcular la ministra Calvó.

Així mateix, el Govern incrementarà la devolució parcial de l’impost especial als hidrocarburs de 3.000 a 8.000 litres per a taxis o per a transport de mercaderies i l’aplicació de la taxa verda prevista per al 2023 per al gasoil de calefacció es posposa fins al 2024.

En total, el paquet de mesures costarà a Govern 16,9 milions d’euros. La part més important són els 15 milions per a la capitalització de FEDA. L’import restant correspon a 1,5 milions per als ajuts directes a les llars i 350.000 euros es retornaran per a l’impost dels hidrocarburs.

Malgrat les mesures anunciades ahir i la inversió del Govern, Espot va estimar que FEDA tancarà l’any amb un dèficit d’entre 25 i 30 milions d’euros. En aquest sentit, Espot va recordar que abans de la crisi la compa­nyia tenia tancaments amb superàvits de prop dels 12 milions, però ja l’any passat va acabar amb 5,5 milions de dèficit i a l’agost d’aquest any la xifra negativa havia augmentat fins als 16,4 milions. “Hem de millorar la situació per poder invertir en infraestructures i incrementar la sobirania energètica”.

tracking