Educació

Aplicació per fer seguiment a temps real del transport escolar

Educació licita un concurs per disposar d'una eina per controlar millor l'acompanyament en els desplaçament en autobús

Ester Vilarrubla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Educació ha licitat el concurs d'una aplicació per fer seguiment a temps real de l'acompanyament del transport escolar per disposar d'una eina per tenir més control, ha assenyalat el ministre Josep Maria Rossell en la roda de premsa de consell de ministres. El Govern vol que el sistema de geolocalització permeti marcar en l'aplicació els alumnes quan pugin a l'autobús que els porta o torna del centre educatiu i desmarcar-los quan abandonin el vehicle.

Rossell ha indicat que el ministeri analitzarà quina és la proposta més efectiva per poder fer el seguiment i evitar alguns problemes que hi ha hagut en el transport escolar. I s'ha referit al cas de la nena que es va quedar tota la jornada lectiva al vehicle perquè es va dormir durant el trajecte a l'escola i ni l'acompanyant ni el xòfer del bus van veure que la menor no havia baixat i s'havia quedat tancada. El ministre ha destacat que en el transport escolar es produeixen "incidents esporàdics" i que aquesta aplicació serà una eina més per emprar perquè hi pot haver errors humans.

El titular de Justícia i Interior, avui en funcions de Portaveu, ha explicat que l'aplicació es posarà en marxa aquest curs si és possible i ha comentat que les empreses tenen fins al 17 de novembre per presentar les ofertes a Educació.

Aprovat el pla d'estudis del bàtxelor en comunicació

L'executiu ha aprovat el decret d'aprovació del plad'estudis del bàtxelor en comunicació de la Universitas Europaea IMF. El Govern ja va aprovar la creació d’aquesta titulació oficial i ara, després de l’acreditació favorable emesa per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA), en valida el pla d’estudis, segons ha informat el ministre Rossell en roda de premsa.

En aquest sentit, el bàtxelor ha de formar professionalsperquè puguin desenvolupar tasques en les vessants principals de l’activitat comunicativa, atenent la diversitat de mitjans i suports, i la diversitat d’objectius estratègics de les empreses. La formació s'estructura en 180 crèdits europeus, corresponents a tres cursos acadèmics a temps complet amb una estructura semestral.a titulació s’imparteix en modalitat virtual –no obstant, els 12 crèdits de les pràctiques professionals s’hauran de fer en modalitat presencial– i la llengua vehicular de l’ensenyament pot ser la catalana, la castellana o l’anglesa. Per a l’admissió en aquest màster es requereix acreditar un nivell B2 de la llengua vehicular escollida.

L'executiu recorda que elsbàtxelors són una titulació de nivell dos del Marc andorrà de titulacions d’ensenyament superior (MATES 2).

tracking