SALUT

Campanya de vacunació de la grip, amb 7.500 dosis

El procés és gratuït per als grups d’alt risc i no cal prescripció mèdica en majors de 65 anys

Una infermera preparant una dosi de la vacuna.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha iniciat aquesta setmana la campanya de vacunació anual contra la grip estacional, que es preveu allargar fins al 30 de desembre, segons va informar ahir el Govern a través d’un comunicat. Així, l’objectiu de la vacunació és disminuir la morbimortalitat en els grups de risc. Enguany se n’han adquirit inicialment 7.500 dosis –l’any passat van administrar-se’n 7.812, prop del 60% d’aquestes a majors de 65 anys–.

Precisament les persones que tinguin més de 65 anys que vulguin rebre la vacuna han de demanar hora a un centre d’atenció primària i no fa falta que duguin cap prescripció mèdica. En canvi, la resta de persones considerades de risc poden demanar la recepta al seu metge referent i aquest ho farà constar a la història clínica compartida, per la qual cosa no serà necessari haver de recollir cap paper. Una vegada demanada la recepta, el procediment és el mateix: demanar hora al CAP per tal de rebre la dosi de la vacuna.

Els grups de risc són les persones de 65 anys o més, les persones a partir de sis mesos d’edat que viuen en residències sociosanitàries o institucionalitzades de manera perllongada, les que tenen malalties cardiovasculars i/o respiratòries cròniques, malalties metabòliques cròniques com la diabetis mellitus, la malaltia renal crònica, càncer o hemopaties malignes, malaltia celíaca o inflamatòria crònica o immunosupressió, les dones embarassades, personal sanitari, interns i treballadors del centre penitenciari o persones que han requerit ingrés hospitalari per covid-19, entre d’altres.

D’altra banda, les persones que no formen part d’un grup de risc però volen rebre el vaccí han de posar-se en contacte amb el metge referent i adquirir la dosi a la farmàcia, segons va informar el Govern. Així mateix, en cas d’haver de rebre també la vacuna contra la covid-19, no és necessari esperar cap interval de temps entre l’una i l’altra.

tracking