Empreses

L'EFA reclama més col·laboració del sector públic en energia i habitatge

L'entitat demana més "voluntat política" per tirar endavant iniciatives per ser menys dependents dels veïns

El president de l'EFA, Daniel Armengol, amb Susanna Roca i Daniel Aristot aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) considera que ha faltat "voluntat política" per impulsar una major col·laboració entre el sector públic i el sector privat a l'hora de posar en marxa noves iniciatives en l'àmbit energètic durant els últims anys i, d'aquesta manera, ser avui dia menys dependents en aquest àmbit dels països veïns i ser més autosuficients en energia elèctrica. Així ho ha manifestat el president de l'entitat, Daniel Armengol, en una trobada mantinguda avui amb representants dels mitjans de comunicació quan se li ha demanat sobre l'increment de les tarifes elèctriques que aplicarà FEDA, segons va anunciar ahir el cap de Govern, Xavier Espot.

"Pensem que s'ha de potenciar la col·laboració público-privada en molts àmbits i sobretot en l'energètic", ha manifestat Armengol, que ha assenyalat també les dificultats que suposen comptar amb diferents administracions per a l'impuls de nous projectes. "Tenir vuit administracions ens penalitza", ha emfasitzat.

L'EFA troba a faltar també més col·laboració del sector públic per afrontar el problema de l'habitatge. "La solució està inventada arreu i posant sòl públic a disposició d'empreses privades i garantint una rendibilitat es podria posar habitatge en el mercat", ha explicat Armengol. "Aquí fem al revés", ha assenyalat, amb projectes que posen en marxa de manera invidual els comuns i amb un Institut Nacional de l'Habitatge "en què només participen empreses públiques". "La resta del món funciona així", ha afegit Armengol. El president de l'EFA ha lamentat també "la falta de comunicació entre el Govern i els propietaris" per abordar aquesta qüestió.

D'altra banda, l'associació de l'Empresa Familiar creu que també ha faltat "voluntat política" per elaborar els reglaments que desenvolupin el Codi de Relacions que serveixin per arribar a convenis col·lectius en els diferents sectors de l'economia. "És la responsabilitat del Govern, i no de ningú més", ha indicat. I és que, segons Armengol, pel que fa a l'actual negociació entre patronal i sindicats sobre el possible augment salarial, "no té sentit" apujar els sous per igual a tots els sectors.

tracking