celebració del patró

El cos de banders controlarà l'accés motoritzat a les muntanyes

Les competències del servei s’ampliaran gràcies a la nova llei i al reglament

Un moment de l'acte de celebració del patró del cos de banders.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Agricultura i Medi Ambient, Sílvia Calvó, va anunciar que els banders també s’encarregaran del control de l’accés motoritzat a les muntanyes, gràcies als acords amb els comuns, responsables d’aquesta matèria. Calvó es va referir ahir, durant la celebració del patró del cos, Sant Francesc d’Assís, a algunes de les noves funcions que aniran assumint els banders gràcies a la nova llei de l’any passat i al nou reglament aprovat recentment. I és que aquest canvi normatiu permetrà professionalitzar i especialitzar més encara aquest cos. “És una llei que dona molt marge al cos per continuar ampliant les seves competències”, va explicar la ministra, que va recordar que ja hi ha, per exemple, un acord amb el comú lauredià pel que fa al control dels vehicles motoritzats. Una altra de les tasques que portarà a terme el cos de manera més àmplia que fins ara és el control dels gossos perillosos. Calvó va ressaltar la important feina desenvolupada per aquest cos “per protegir la nostra riquesa en fauna salvatge i vetllar perquè es compleixi la normativa en aquesta matèria, i també pel que fa a la sostenibilitat”.

Durant l’acte central que va tenir lloc a la caserna, situada al costat de les dependències del COEX, el cap de Govern, Xavier Espot, va ressaltar la important feina desenvolupada pel cos des que es va posar en funcionament l’any 1988. Segons va destacar Espot, el cos es troba actualment en un moment de canvi generacional, amb la incorporació de nous professionals, motiu pel qual considera que és necessari “fer conèixer” els orígens. A més, el màxim responsable de l’executiu va recordar l’alta valoració desenvolupada per aquest servei. “Es tracta d’una de les institucions més ben valorades, cosa que no és fàcil”, va afirmar Espot.

El cos de banders disposa actualment de 17 efectius i està previst que durant l’any es cobreixin quatre vacants, un personal que es considera suficient de moment pel director, Ferran Teixidó. Precisament ahir l’acte de celebració va servir per reconèixer els anys de servei de Josep Andorrà i Judit Vinyal, que han estat més de trenta anys formant part del cos.

tracking