Hotels al 44% d'ocupació la primera setmana d'octubre

Els hotelers celebren que les dades se situïn per sobre del 40%

Turistes a l'avinguda Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ocupació hotelera es va mantenir per sobre del 40% durant la setmana del 3 al 9 d’octubre. En concret, es va situar en el 44,24%, segons les dades recollides per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). El director de la UHA, Jordi Pujol, ja va manifestar la setmana passada que es tracta de dades “normals” per a l’època de l’any i va celebrar mantenir les dades per sobre del 40%.

Amb aquesta dada es confirma la tendència a la baixa que ja fa setmanes que es repeteix. Així, la setmana anterior, la del 25 al 2 d’octubre, l’ocupació dels hotels es va situar en un 42,40%. La setmana d’abans, la del 19 al 25 de setembre, la xifra era una mica millor, del 45,05%. Per trobar una ocupació per sobre del 50% cal remuntar-se al període del 12 al 18 de setembre, quan se situava en el 52,86%. Seguint la tendència, la setmana del 5 a l’11 de setembre va tancar amb els hotels al 55,38%. Amb tot, el setembre va tancar amb una ocupació mitjana del 50,27%.

La fi de les vacances es nota en l’afluència de turistes al Principat, que ha anat baixant al llarg del setembre i la primera setmana d’octubre. Ara bé, Pujol va matisar que “és normal en aquesta època”. Pel que fa al total del setembre, Pujol ja va valorar positivament el 50,27% d’ocupació. Tot i haver avançat l’inici del curs escolar a Espanya, la xifra supera la dels anys anteriors.

tracking