La policia alerta d'intents d'estafa en anuncis de pisos de lloguer

El cos d’ordre ja ha detectat un cas i emet un avís amb el ‘modus operandi’ del frau

Un anunci fals de lloguer de pisos.policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia demana precaució a les persones que estan ara mateix buscant un pis de lloguer per la proliferació d’estafes a través d’anuncis falsos que es publiciten per internet. De fet, el cos d’ordre ja ha constatat un cas i per això ahir van emetre un comunicat alertant del modus operandi d’aquests fraus, que ja s’han produït altres anys i comencen a ser habituals. A més, el cos d’ordre va alertar que ara és una època propícia perquè els estafadors intentin actuar, ja que amb l’arribada de l’hivern i dels treballadors de temporada es multipliquen les persones que cerquen un lloc per viure.

El cos d’ordre va detallar que els autors del frau fan servir fotografies de pisos reals per crear un anunci fals de lloguer que publiquen en pàgines especialitzades i conegudes a les quals saben que recorren les persones que cerquen pis. A l’anunci, demanen a la persona interessada en l’immoble que contacti directament amb el suposat propietari per telèfon, WhatsApp o correu electrònic sense passar per cap immobiliària. Una vegada la persona estableix el contacte per llogar l’habitatge l’estafador li demana una quantitat de diners en concepte de paga i senyal per reservar-li l’habitatge i que se’ls faci arribar a través d’una transferència, “habitualment a un banc estranger”. Quan l’interessat ha formalitzat el pagament és quan comencen les excuses per no ensenyar l’immoble. Segons va detallar la policia, sovint el suposat propietari del pis usa el pretext que es troba en un altre país i no pot desplaçar-se per mostrar-lo o que ara mateix l’immoble encara està llogat als anteriors inquilins. El motiu de les excuses és guanyar temps. La policia explicita que es tracta d’evitar que la víctima de l’estafa reaccioni a temps i pugui aturar la transferència. En tot cas, el cos d’ordre va informar a qui pugui caure en un parany d’aquesta mena que si se n’adona de seguida i formalitza ràpidament la denúncia a la policia i s’informa dels fets al banc “es poden arribar a immobilitzar els diners i aturar la transferència”.

No és un frau que sigui propi d’Andorra, a més. La policia va explicar que es tenia constància que diversos estudiants andor­rans havien estat víctimes d’estafes similars en la recerca de pisos a l’estranger. L’any passat diversos treballadors de temporada van explicar al Diari els intents d’estafa que havien patit. Per exemple, adonar-se que les fotografies del mateix pis s’oferien com si fossin immobles de dues ubicacions diferents i de diferents propietaris.

tracking