BALANÇ DE LA TEMPORADA

Pal Arinsal tanca l'estiu amb uns ingressos de 2,1 milions

L'estació massanenca acomiada la temporada amb 130 dies d'obertura i 105 mil clients

Pal Arinsal acomiada la temporada d'estiu amb l'obertura de 130 dieGrandvalira Resorts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pal Arinsal acomiada la temporada d'estiu amb l'obertura de 130 dies durant els quals ha acollit a 105 mil clients i ha generat uns ingressos de 2,1 milions d'euros, representant prop del 12% de la facturació anual, segons informa l'estació massanenca en un comunicat. Així, EMAP afirma tancar l'estiu aconseguint els seus objectius. Enguany la visita de clients francesos també ha agumentat considerablement així com la despesa mitjana del client a l'estació que ha incrementat en un 26,5% situant-se ara en 30,11 euros per persona.

Pel que fa als increments, en general els més importants respecte a la temporada passada s’han notat a l'escola de lleure de l'estació, Snowplus amb un 13%, marxandatge amb un 11% i finalment, en serveis de restauració amb un creixement del 13% en facturació i del 68% pel que fa als clients, que han estat un total de 33.750. El Refugi del Comapedrosa també suma una millora de visitants amb l’increment del 9% de les reserves. En total, 1.991 persones hi han pernoctat, el que suposa un increment del 99% respecte l'any anterior. Durant la temporada i per causes principalment meteorològiques durant el mes d’agost, el Mountain Park ha notat una caiguda del 26%, segons destaca el domini.

Amb relació a l'ocupació, s'han acollit un total de 105.981 clients, el que suposa un 10,9% més que la temporada 2019tenint en compte que va ser l’última temporada amb Copa del Món de BTT. Les reserves online han notat un increment en vendes del70 % respecte al 2021.

El domini destaca que arran de la Copa del Món de BTT, Andorra va acollir un dels esdeveniments amb més impacte del país la setmana del 12 al 17 de juliol del 2022. En aquest sentit, més de 53 mil espectadors van visitar l’estació durant la setmana, però principalment el cap de setmana, sent el dissabte 16 el dia amb més afluència (un total de 13.695 persones). Diumenge 17 va ser el segon dia amb més afluència amb 12.149 espectadors i finalment, el divendres, va acollir 9.648 clients. La resta de la setmana prop de 18 mil clients van visitar l’esdeveniment. Aconseguir les xifres ha estat possible gràcies a un estudi realitzat per Andorra Recerca i Innovació en el qual amb la geolocalització del senyal mòbil emès per les targetes SIM dels telèfons mòbils, a més de conèixer el nombre de persones s'ha pogut saber la seva procedència.

Ara, Pal Arinsal afirma que espera obrir el pròxim 2 de desembre i es preveu un total de 135 dies d'esquí. La temporada ve acompanyada del forfet únic al país amb la unió de les estacions d'esquí i els 303 km de pistes. Així mateix, també està a la vendael forfet Nord Pass, que dona accés a Pal Arinsal i Ordino Arcalís.

tracking