Rossell demana a les empreses que facilitin l'habitatge als treballadors

El ministre anima als empresaris a reflexionar sobre el tipus de negoci que volen al país

El ministre Josep Maria Rossell avui la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, demana a les empreses que "posin de la seva part" per facilitar allotjament als treballadors. Rossell ha fet la petició aquesta tarda en la roda de premsa posterior al consell de ministres, on ha informat de la nova quota de permisos de la temporada d'hivern i de la novetat que rebaixa de sis a tres les temporades que els treballadors temporers han d'haver fet al Principat per acollir-se a la quota general de residència i treball.

Preguntat per la problemàtica de l'habitatge, el ministre ha recalcat que "no és només una qüestió del Govern", ja que "podem ajudar amb mesures que faciliten a les empreses la mà d'obra i intentar cercar solucions", però els empresaris "han de posar de la seva part perquè els treballadors trobin habitatge". En aquest sentit, el ministre ha animat als empresaris a reflexionar sobre el tipus de negoci que volen, "amb treballadors més remunerats, un habitatge digne, i potser alguns veuran que no són rendibles i hauran de buscar altres fórmules", ha apuntat.

D'altra banda, el ministre ha informat que estan estudiant la proposta feta pel col·lectiu Argentinos en Andorra en referència a la creació d'una oficina que s'ocupi dels treballadors temporers. A més, Rossell ha apuntat que en les inspeccions per controlar la subcontractació no s'ha trobat "cap qüestió relativament important", i totes les persones estaven documentades i autoritzades. Tot i això, ha afegit que "potser s'hauria de canviar la llei del marc jurídic perquè el que hi ha ara està fet en un altre sentit i no dirigit a persones de curta durada".

tracking