administració

Els cossos uniformats volen tenir el dret a la jubilació voluntària

La plataforma veu una “jugada bruta” del grup demòcrata per haver donat aquest dret només al cos general i al d’educació

Dos bombers en una actuació.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de cossos especials uniformats de l’administració reclama al Govern que tots els seus membres es puguin acollir a la jubilació voluntària cinc anys abans d’arribar a l’obligatòria i amb el 60% del sou que estiguin percebent. Els sindicats que formen part de la plataforma han decidit en una reunió recuperar aquesta vella reivindicació després que la recent reforma de la Llei de Funció Pública hagi atorgat aquest dret als funcionaris del cos general, una possibilitat de la qual també gaudeixen els integrants del cos d’educació i els de l’administració de justícia. La plataforma considera que “hi ha hagut una jugada bruta del grup parlamentari demòcrata” pel fet d’haver atorgar la jubilació voluntària “a tots els funcionaris a excepció” dels membres dels cossos especials.

Per aquesta raó, la plataforma té previst demanar una reunió amb el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, i amb el de Justícia i Interior, per donar-los a conèixer el “malestar” existent en aquest col·lectiu de treballadors públics. A més, els comunicaran altres reivindicacions, entre les quals la reducció de la jornada laboral, i els exposaran la pèrdua salarial que han patit els membres dels cossos uniformats en els últims quinze anys per no haver-se aplicat la gestió de l’acompliment (GAdA). El portaveu de la plataforma, Joan Torra, va manifestar que “hi ha hagut una maniobra electoralista” per part del Govern perquè s’ha aprovat un dret per a uns 2.000 funcionaris, mentre que se n’han exclòs prop de 600. “Els funcionaris dels cossos especials uniformats són els que més necessitem aquesta jubilació voluntària per la feina que desenvolupem”, va dir Torra.

tracking