Finances

L'FMI preveu que el PIB nominal creixi un 10,9%

L'informe situa Andorra com el segon país d'Europa amb més creixement econòmic

El ministre Eric Jover durant la roda de premsa d'ahir.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons Monetari Internacional (FMI) preveu un PIB nominal del 10,9% i un PIB real del 6,6% per al 2022. La previsió inicial situava el nominal -que té en compte la variació de preus durant l'any- en un 8,2% i el real en un 4,5%.Pel que fa a la inflació, la perspectiva de l'FMI és que Andorra se situï en un 5,2% el 2022, una xifra inferior que Espanya (8,8%), França (5,8%) i la mitjana de la zona euro (8,3%).

El ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover, ha valorat la perspectiva de creixement com a "extremadament positiva". "Estem molt satisfets, ja que les dades marquen que estem seguint el bon camí", ha afirmat Jover encompareixençaamb els mitjans de comunicació. Les xifres exposades a l'informe publicat dimarts per l'FMI situen Andorra com el segon país d'Europa amb major creixement econòmic, per sobre d'Espanya (4,3%), França (2,5%) i de la mitjana de la zona euro (3,1%).

Per al 2023, l'FMI situen el PIB nominal del 4,7% al 4,8% i del PIB real del 2,7% al 2,0%, unes dades "significativament més positives" que els països veïns, segons el ministre. En aquest sentit, Jover ha remarcat que, tot i que la previsió real pel 2023 baixi set dècimes, "el PIB real en valor absolut pel 2023 és també superior a l'anterior amb aquesta nova estimació".

Jover apunta que l'avaluació de l'FMI confirma "la prudència amb la qual es van construir els escenaris del Pressupost per a l'exercici 2023", en què es preveia un creixement nacional del 7,2% el 2022, un 3,7% per sota de la nova estimació de l'FMI.

tracking