reunió amb el màxim responsable de la negociació a brussel·les

Malestar d'Escaldes i Sant Julià, no convidats a la visita de la UE

Els partits polítics en procés de constitució com Concòrdia sí que assistiran a l’acte

Maros Šefčovič i Landry Riba en una reunió el març passat.sfg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Comissió Europea i màxim responsable polític de la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, Maroš Šefčovič, visita avui el Principat. A la visita hi assistiran evidentment representats del Govern a part dels presidents dels grups parlamentaris i en aquesta ocasió també hi han estat convidats representants dels partits polítics ja constituïts o en procés de constitució. Dit d’una altra manera, també hi assistiran els integrants de Concòrdia, la formació que fins ara s’ha mostrat més crítica amb l’acord d’associació. Els que no hi han estat convidats, però, són els comuns. Una decisió que no ha agradat als responsables comunals que no comparteixen color amb el Govern: Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va afirmar que “jo em sento representat perquè el meu partit polític hi assistirà”. Tot i així, va afegir que “com a representant de la institució que lidera em sembla llastimós que no se’ns hagi convidat perquè som actius del territori que com a mínim hauríem de poder escoltar què diu la delegació europea que ens visitarà”. Per part seva, la mandatària escaldenca, Rosa Gili, va indicar que ni tan sols sabia de la visita del màxim responsable polític de la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea i va lamentar que no es compti amb els comuns. “Trobo greu que s’oblidin dels comuns, som actors importants”, va deixar clar la cònsol major. En el seu cas, en ser independent i no estar a dins de cap formació política, no tindrà representació en les diverses reunions que tindran lloc durant el dia d’avui.

La visita començarà a les 9.40 hores amb la rebuda del cap de Govern.

Posteriorment tindran lloc diverses reunions, tant amb els agents econòmics i socials del Principat com amb diversos representants de l’executiu. Espot i Šefčovič mantindran finalment una reunió bilateral i després oferiran una roda de premsa conjunta.

tracking