detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repunt de casos de covid-19 durant la darrera setmana. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en funcions de portaveu del Govern, va informar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres que s’han registrat 91 nous positius en els últims set dies, que suposa un augment de casos de gairebé el doble que la setmana anterior. Amb el repunt, el nombre total d’infeccions arriba a 46.366 des del març del 2020. Amb la darrera actualització, la xifra d’actius s’eleva fins a 124, que suposa un increment de 57 contagiats més dels que es van notificar la setmana passada. Les recuperacions ascendeixen a 46.087 amb la suma de 34 altes des de dimecres passat.

L’augment de casos, però, no ha comportat cap ingrés hospitalari. Actualment, de fet, no hi ha cap pacient ingressat per covid a l’hospital. Cal recordar que la setmana passada hi havia un pacient en una habitació a planta després que va passar uns dies a l’UCI sense necessitat de ventilació mecànica a final de setembre i que ja ha estat donat d’alta. Tampoc hi ha novetats pel que fa al nombre de defuncions, que es manté en 155 casos.

Vista l’estabilització de les dades de les darreres setmanes, el Govern ha decidit prorrogar novament les mesures actuals durant una setmana més.

Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del pla s’han inoculat 159.784 vaccins per fer front al coronavirus SARS-CoV-2 (58.180 primeres dosis, 57.552 segones, 42.968 terceres i 1.084 quartes dosis). El Govern va recordar que les persones majors de 60 anys poden concertar cita per rebre la segona dosi de record a través del telèfon 821 955.

tracking