La Unió Hotelera considera “correcta” la quota per a l'hivern

L’entitat afirma que li “sona bé” la proposta per crear una oficina per als temporers

Treballadors en un establiment hoteler.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Unió Hotelera (UHA) ha valorat positivament la quota general aprovada pel Govern per a la temporada d’hivern, establerta en 4.910 permisos de temporers. El president de l’entitat, Jordi París, va qualificar de “correcta” i “satisfactòria” la nova quota. A més, en espera de disposar de més informació pel que fa a la reducció de sis a tres temporades necessàries per acollir-se a la quota general, la idea és ben vista per la principal patronal del sector hoteler. París va manifestar que les previsions per a la temporada d’hivern són bones i, per tant, és positiu que des de l’executiu s’hagi optat per incrementar un 17%, amb relació a l’any passat, el nombre de temporers que podran treballar al país durant aquests mesos. La nova quota, presentada dimecres pel ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, fixa 2.845 autoritzacions per al sector hoteler, 1.003 per a les pistes d’esquí, 582 per als establiments hostalers de les pistes, 35 per a agències de viatges, 360 per a comerços de les pistes i 85 per al sector de la neteja. Les autoritzacions que més han augmentat han estat al sector hoteler, l’hostaleria a les pistes i els comerços a les pistes, amb un augment d’un 22,79%, d’un 21,50%, i d’un 13,92%, respectivament

El ministeri de Justícia i Interior també està estudiant la proposta del grup de temporers argentis perquè es creï una oficina per resoldre els problemes que puguin tenir els immigrants. París va manifestar que aquesta pot ser una iniciativa positiva. “És una cosa que inicialment sona bé”, va afirmar el president de la UHA, tenint en compte que una de les demandes reiterades pels hotelers és que s’agilitin els tràmits administratius per a la contractació de mà d’obra, cosa que es podria aconseguir a través d’aquesta oficina. I és que, segons va considerar París, si es vol treballar perquè Andorra tingui cada vegada un turisme de més qualitat, s’ha de comptar amb personal necessari i aquesta oficina podria ajudar a millorar “l’atenció i la gestió” als nous treballadors. París va ressaltar el “treball conjunt” que es porta a terme amb l’executiu a través de reunions periòdiques.

tracking