ESTAFES FINANCERES

Espanya veta els influencers d'Andorra per formar en educació financera

La Comissió Nacional de Mercat de Valors ha fitxat a 'tiktokers' per advertir sobre les criptomonedes

Presó provisional per a un estafador de criptomonedes

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV) d'Espanya ha decidit contractar ainfluencersper oferir educació financera als més joves, segons informen diversos mitjans estrangers. La proposta forma part del programa educatiu que realitza el ministeri d'Economia espanyol i el Banc d'Espanya. Així, el que es vol és difondre informació útil a través delstiktokersamb milions de seguidors per arribar de manera més propera a les generacions més joves i aconseguir conscienciar-los dels perills d'invertir en producte d'inversió no regulats com les criptomonedes.

Entre els "docents" es troba el famóstiktokerNachteramb 14 milions de seguidors que ja comparteix informació sobre estafes financeres. En aquest sentit, laCNMVvol comptar amb creadors de continguts especialitzats en àmbits diferents com videojocs o esports per arribar al nombre més grande seguidors.

Entre aquests, però, ha decidit que rebutjarà elsinfluencersespanyols que paguen impostos a Andorra i que no tributen a Espanya. LaCNMVassenyala que el 2021 hisenda espanyola va deixar d'ingressar més d'un milió d'euros pels ingressos generats a Twitch de 10streamersque van venir a viure al Principat.

tracking