Els sindicats demanen un augment dels lloguers "molt inferior" al dels salaris

Els col·lectius insisteixen que els sous han de pujar un 5% durant quatre anys i reclamen la tretzena paga universal

Una trobada entre representants de la patronal i dels sindicats.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Unió Sindical d'Andorra (USdA) i el Sindicat d'Ensenyament (SEP) han presentat una nova proposta de petició als empresaris i al Govern demanant que "l'augment dels lloguers sigui molt inferior al dels salaris" i reiterant que els sous han de registrar una pujada del 5% durant quatre anys. Els representants sindicals remarquen que per l'elevat pes que tenen els lloguers en el càlcul de l'IPC si es té en compte la pujada dels locals comercials "l'efecte sobre les matèries que oferten els diferents sectors, també augmentarà, el que farà insostenible l'augment del poder adquisitiu de les famílies.

Els sindicats asseguren que sense increment dels salaris "la situació al país esdevé insostenible" i que l'augment del 5% que plantegen "és possible i viable ja que no suposa un desgavell gaire important en la majoria dels sectors". I incideixen que la pujada de la despesa energètica un 8% a partir de l'1 de desembre "encara agreuja més la precària situació de la gran majoria de treballadors i treballadores" i que s'ha d'implantar "la tretzena paga universal, en vista que la resta d'estats europeus ja la tenen".

Els col·lectius sindicals rebutgen les conclusions de la CEA respecte a l'anàlisi de l'evolució del poder adquisitiu feta pública divendres afirmant que els salaris han pujat més que la inflació en els últims 20 anys i manifesten que la valoració de la pèrdua de poder adquisitiu "no pot basar-se en estudis fets els darrers 20 anys". I defensen que les dades d'Estadística reforcen la proposta sindical pel que fa a la necessitat d'augmentar els salaris a tots els sectors laborals.

tracking