ponències

Andorra explota les “grans” oportunitats del 'blockchain'

Galabert destaca els avenços legislatius en economia digital

Els assistents a la jornada, ahir.Andblockchain

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria va acollir ahir fins a 150 persones a la jornada de ponències de blockchain organitzada per l’associació Andblockchain sota el títol Oportunitats de negoci amb la regulació andorrana.

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, va iniciar la matinal parlant dels avenços legislatius que ha fet el país en matèria d’economia digital, remarcat que Andorra és “un petit país amb grans oportu­nitats”.

D’aquesta manera, Galabert va apuntar que la Llei de contractació electrònica ha estat “l’embrió per totes les normatives que han vingut després”, i que ha funcionat com a “espina dorsal”. Tot i això, el secretari d’Estat va recordar que s’està treballant en la llei d’economia digital, “que ha de permetre oferir un ventall de noves oportunitats, com el visat d’emprenedoria, esdevenir un punt sandbox o crear la figura dels nòmades digitals”.

L’acte també va comptar amb la presència d’Ignacio Alamillo per parlar del vessant tècnic i jurídic. Alamillo va subratllar que Andorra “ja té normativa en matèria de seguretat digital des del 2009, i que s’utilitza molt menys del que hauria de ser”. Durant la trobada també es van abordar casos particulars d’aplicacions per als negocis de la normativa que regeix Andorra amb ponències dels experts Ismael Arribas i Miquel Gouarré.

tracking