Immobles de la casa Aristot Mora

Cinquanta aspirants als vint pisos socials

L’objectiu és que els habitatges es puguin començar a ocupar durant el mes de desembre

Un dels pisos de la Casa Aristot Mora.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El procés d’adjudicació dels vint pisos de la Casa Aristot Mora s’engega amb l’objectiu que els habitatges es puguin començar a ocupar al desembre, segons va explicar ahir el director de l’Institut Nacional de l’Habitatge, Josep Maria Pla. Cinquanta persones han formalitzat la inscripció al registre per tal d’accedir a un dels immobles i participaran en els tràmits per a la concessió d’un dels habitatges, una decisió que tindrà en compte l’adequació dels sol·licitants als criteris econòmics, personals o familiars establerts, i que fixarà un ordre de prioritat d’accés que s’acabarà de dibuixar en entrevistes personalitzades per avaluar el grau de compromís dels demandants en el projecte que envolta l’adjudicació de l’habitatge.

Tal com recorda l’edicte publicat ahir al BOPA, són immobles destinats a persones amb un grau elevat de vulnerabilitat. Tindran prioritat aquells ciutadans en situació d’exclusió social greu i sense llar i comptaran, segons es detalla, “amb suports tècnics per desenvolupar les activitats de la vida diària, mitjançant la implementació del model d’intervenció adaptat a primer la llar, i afavorir un projecte de vida autònoma en un entorn comunitari i normalitzat”. Per inscriure’s al registre, els sol·licitants –en gran part persones soles– ja havien de complir un seguit de requisits, com ara no disposar d’habitatge o viure en una llar que no compleix amb els requisits d’habitabilitat o que no és assequible tenint en compte els ingressos familiars (si es dedica al pagament del pis més del 35%). Quant a les rendes de la unitat familiar, havien de ser igual o inferiors al llindar econòmic de cohesió social. Uns requisits “relativament amplis” i que s’acotaran amb el procés que s’engegarà a partir del 17 de novembre amb el suport d’Afers Socials. Qui no entri en la primera adjudicació quedarà en una llista d’espera i podrà accedir-hi, seguint l’ordre de prioritat fixat, si algun dels immobles queda buit. El preu de l’arrendament dels pisos oscil·la entre els 272 euros i els 600.

El BOPA també va publicar ahir l’edicte d’adjudicació per part de l’Institut Nacional de l’Habitatge del proveïment de mobiliari i d’altres estris de parament de la llar per equipar els habitatges. En total, el cost ascendeix a prop de 50.200 euros.

SISTEMA PER RECOLLIR LES DADES DELS CONTRACTES

Serveis i Sistemes Gràfics 2007, SL, s’ocuparà del disseny i la implementació del sistema d’informació de contractes d’arrendament per un import de 27.013 euros. La intenció és que l’eina entri en funcionament en període de proves al novembre. L’ha d’alimentar la informació sobre els contractes de lloguer que aportin els inquilins als comuns i que després les corporacions introdueixin al sistema. Josep Maria Pla va recordar que l’objectiu és disposar de dades molt més concretes sobre el mercat del lloguer que no pas les actuals, que essencialment provenen de l’enquesta de pressupostos familiars.

tracking