educació
Govern regula l'ensenyament no presencial per motius religiosos o malaltia
Un reglament, que emana de la modificació de la Llei d’educació, regula el procés formatiu dels alumnes que no assisteixin a classe
El Govern va aprovar ahir, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el reglament d’escolarització d’alumnes en format no presencial. El ministre portaveu, Eric Jover, va explicar que s’hi podran acollir els alumnes que estiguin ingressats com a mínim un mes en un centre sanitari, sociosanitari o residencial d’educació intensiva, i també els estudiants de primera o segona ensenyança que no assisteixin a classe a causa de la prohibició de l’ús ostensible de símbols religiosos. Govern va reconèixer, a peguntes dels mitjans de comunicació, que el nou reglament està pensat per a casos com el de la nena d’onze anys que va decidir no anar a l’escola per la prohibició de portar el vel islàmic, però va recordar que tindrà una utilitat molt més àmplia.
El text, que desenvolupa la modificació de la Llei d’educació del mes d’abril, determina que hi haurà un tutor que s’encarregarà de l’acompanyament personal i acadèmic de l’alumne, es comunicarà periòdicament amb els seus responsables legals i centralitzarà les necessitats de mitjans tècnics i materials per garantir que se segueix el pla d’intervenció educativa. Aquest pla recollirà, entre altres aspectes, els aprenentatges esperats, els indicadors d’avaluació, l’horari setmanal d’intervenció del docent i la càrrega i freqüència del treball de l’alumne. D’altra banda, el reglament estipula que si els estudiants no compleixen les seves obligacions “se’ls podrà aplicar el protocol d’absentisme que existeix amb l’ensenyament presencial”, segons va dir Jover.
MÉS
-Registre de cèdules
El Govern ha licitat els treballs per crear un sistema per al registre informàtic de cèdules i certificats d’habitabilitat, que permetrà tenir més dades.
-Obres al pont d’Anyós
La primera fase de la rehabilitació del pont d’Anyós s’ha adjudicat a Locubsa per un import total de 346.848 euros.
LA LLEI D'AUDITORIA DE COMPTES FIXA UNA TAXA DE L'1%
Una demanda històrica, com és la regulació del sector de les auditories, quedarà aviat solucionada si el Consell General aprova el projecte de llei d’auditoria de comptes del Principat d’Andorra. La llei preveu crear un registre d’auditors, gestionat per l’Administració i finançat amb una taxa de l’1% sobre la facturació de les empreses. Es tracta, segons el ministre portaveu, Eric Jover, d’un text fet “colze a colze” amb els auditors del país i, per tant, “consensuat”. Fins al moment no hi havia “res legislat”, amb l’excepció del que es refereix a les auditories a les entitats financeres, com bancs i asseguradores. Així doncs, quan s’aprovi la nova llei les auditories de comptes seran una activitat i una professió regulada sota els principis de rigor, transparència i independència. Els mandats que s’han seguit en l’elaboració de la llei són els que emanen de la directiva comunitària en aquesta matèria. El projecte regula qüestions com ara el funcionament del contracte d’una auditoria de comptes i les garanties per assegurar la seva independència, a més de les vies d’accés a la professió.