EDUCACIÓ

Jornades formatives sobre violència de gènere

Igualtat imparteix les xerrades dirigides a representants de la Policia, de Batllia i Fiscalia, Educació, Salut, Ocupació i Afers Socials

Les classes es reparteixen en tres sessionsGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat ha iniciat aquest dijous les jornades formatives sobre violència de gènereadreçada als principals agents de la xarxa professional susceptibles de detectar i intervenir en casos d’aquesta tipologia, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, es tracta d'una formacióespecífica dirigida a professionals dels diferents àmbits contemplats a la Guia de col·laboració en casos de violència de gènere i domèstica, en la qual han participat, concretament, representants del cos de Policia, de Batllia i Fiscalia, d’Educació, Salut, Ocupació i Afers Socials.

Sota el títol 'Violència envers les dones. Formació de formadores i formadors' les jornades es duran a terme en tres sessions: la primera ha estat avui 20 d'octubre i continuaran el 25 i el 27 d'octubre ente les 9 i les 14 hores. Govern destaca que els participants a les formacions podran adquirir coneixements en matèria d'igualtat i violències contra les dones, que permetin implementar la perspectiva de gènere dins dels seus equips de treball.

La formació es divideix en diferents mòduls que aborden, de manera transversal, la violència de gènere. Així, en el primer es tracten els conceptes clau i la normativa nacional i internacional en aquesta matèria. Al segon, la socialització i les creences prèvies com a factors de risc. Al tercer mòdul els assistents identifiquen els diferents àmbits on es produeix la violència de gènere i les seves formes, estereotips i conseqüències. Finalment, al quart i darrer mòdul, es tracta la Guia de col·laboració en casos de violència de gènere i domèstica, les pautes de detecció i actuació principals i el Servei d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere (SAVVG).

tracking