fira d'andorra la vella

L''online' guanya terreny en la venda de forfets per davant de la Fira

Grandvalira produirà el 8% de l’energia que consumeix a partir de renovables

L'estand de Grandvalira Resorts a la Fira d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La compra de forfets perd pes a la Fira d’Andorra la Vella, que per a les estacions d’esquí s’ha convertit en “un esdeveniment social més que en un punt de venda”. Així va definir l’acte el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, que va observar que “la venda a la Fira és petita comparada amb el que es feia anys enrere”, quan era el moment d’obtenir el passi de temporada al millor preu.

No obstant això, Moreno va avançar que “l’arrencada ha estat fantàstica en general”, afegint que “les reserves dels hotels per Nadal ja estan a nivells per sobre del 90% i les xifres són molt bones”. I va aprofitar per celebrar l’èxit del forfet únic que “posiciona Andorra a nivell internacional”. Tanmateix, va recordar que cal ser “prudents”. D’una banda, perquè la política de cancel·lació és molt flexible i permet anul·lar el forfet fins a 14 hores abans sense cap penalitat i, de l’altra, pel context de crisi econòmica i energètica.

Amb tot, Moreno va celebrar que la Fira d’Andorra la Vella “significa l’inici de la temporada d’una manera extraoficial”, perquè “és el moment en què la gent comença a pensar en neu”. Tot i que la venda física ha baixat, va assenyalar que encara hi ha gent que aprofita aquest moment per comprar el forfet escolar o fer consultes sobre les novetats.

Pel que fa a la crisi energètica, Moreno va refermar el compromís de les estacions d’assolir el 15% d’estalvi. Grandavalira ho farà a través de la producció del 8% de l’energia que consumeix a partir de fonts renovables i amb mesures per reduir el consum. En aquest sentit, el director de l’estació es va mostrar esperançat amb el missatge que arriba des d’Espanya, que no preveu talls de subministrament.

GRANDVALIRA ESTUDIA UN FESTIVAL MUSICAL

Gradvalira estudia la possibilitat d’organitzar festivals de música en alguns sectors de l’estació. “S’estan veient diferents alternatives”, va sostenir Moreno. “Per una banda, hi ha els concerts d’Andorra Turisme, un tema que està totalment obert. Nosaltres estem veient de fer alguna cosa a Grau Roig, però no ho tenim tancat”, va avançar. Les dates amb què treballa en alguns casos són al gener i altres a final de temporada.

tracking