Marsol i Espot, ahir a la Fira.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Ahir al matí, mentre els periodistes presents al recinte de la Fira d’Andorra la Vella esperàvem que les autoritats acabessin de recórrer els estands i s’adrecessin a les càmeres i els micròfons per fer les declaracions de rigor, una imatge cridava l’atenció: la dels primers espases de la política nacional, amb la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot, al capdavant, abillats amb ulleres de realitat virtual, pràcticament transformats en cíborgs de viatge pel metavers.

La innovació és el fil conductor d’aquesta Fira, que s’allargarà fins diumenge al vespre. Al l’estand del comú d’Andorra la Vella els visitants podran gaudir d’una experiència immersiva i multisensorial gràcies a la realitat virtual. Els ciutadans podran posar-se les mateixes ulleres de visió en 3D que van estrenar ahir Marsol i Espot i endinsar-se en una Andorra la Vella onírica i imaginària en què, alhora, poden identificar-se els monuments i espais més significatius de la parròquia, com ara el Parc Central amb els cirerers florits, el centre històric, els recs del Solà i de l’Obac, les avingudes comercials i les escultures que poblen places i carrers.

L’estand del comú a la Fira vol ser també un espai de coneixement i de reflexió al voltant de conceptes com la digitalització i les ciutats intel·ligents. A l’Àgora 3.0 –així és com s’ha batejat–, representants d’institucions públiques i parapúbliques, així com d’empreses privades amb seu al Principat, faran al llarg del cap de setmana tretze xerrades al tomb de qüestions com la tecnologia i la innovació i la mobilitat. Ahir a les cinc de la tarda van fer-se els primers debats, que continuaran avui a les dotze del migdia i a les cinc de la tarda i, demà, a les dotze del migdia.

L’Andorra del futur us espera a la Fira.

tracking