Assandca

La caminada contra el càncer mobilitza 900 persones

Font creu que el 2023 es podria tenir una eina per analitzar les dades

9a caminada contra el càncer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat la pluja, 900 persones han sumat quilòmetres aquest matí en la 9a edició de la caminada contra el càncer que ha organitzat l'associació contra el càncerAssandca. En aquest sentit, el seu president, JosepSaravia, ha celebrat que s'ha venut les 1.500 samarretes de la caminada.

Saravia ha aprofitat l'acte per recordar la necessitat de tenir un registre de dades sobre el càncer al país. "Si només anem amb intuïcions, ens podem equivocar, comencem a tenir números, però no m'acaben de quadrar", ha apuntat. En aquest sentit, ha celebrat que elSAAScomenci a tenir dades, però ha assenyalat que aquestes mostren tendències molt diferents respecte dels països veïns i que, per tant, "s'han d'agafar amb pinces". Sobre aquesta qüestió, el ministre de Salut, Albert Font, ha admès que "és cert que falten dadesproufiables per saber les incidències i prevalences de càncer". El ministre ha assenyalat que disposar d'una base de dades és un exercici relativament fàcil, però el que necessita el país és "un instrument que ens permeti manipular aquestes dades. Veure què ens arriba veure amb què fallema nivell desocietat". Una eina que espera poder tenir a final de 2023.

Pel que fa a la possibilitat d'oferir radioteràpia Principat, Font ha esgrimit que "la radioteràpia té una sola paraula, però molts desenvolupaments" i s'ha qüestionat "amb quin ens dotem a Andorra? Amb tots no podrem i amb un sol no farem res". En canvi,Saraviaha defensat la necessitat de replicar el que es fa als països veïns. Si bé haadmèsque "igual no es podrien donar tots els serveis" ha defensat que "hauríem d'anar a poc a poc".

tracking