ANDORRA SAX FEST

El concurs Solo del Sax Fest dobla els participants a 140

La desena edició de l'Andorra Sax Fest se celebrarà del 31 de març al 8 d'abril del 2023

Primera jornada del Sax Fest 2022

Primera jornada del Sax Fest 2022

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició de l'AndorraSaxFest se celebrarà del 31 de març al 8 d'abril del 2023 amb el doble de participants per al concurs Internacional de Saxòfon Solo d'Andorra el "SoloSax", segons informa l'organització en un comunicat. Així, aquest certament comptarà amb la participació de més de 27 nacionalitats diferents: 35 d'Espanya, 25 del Japó, 15 de França, 8 dels Estats Units, 7 de Rússia i 6 d'Itàlia, entre les més destacades.

Enguany s'ha fet una preselecció a partir de vídeos en els quals els candidats mostraven el seu domini de l'instrument i les capacitats interpretatives. En aquest sentit, el concurs ha rebut 185 sol·licituds de les quals s'han escollit 140 pel seu nivell musical. Per això s'ha ampliat el nombre de participants dels 70 inscrits en anteriors edicions a 140 i s'ha allargat un dia més la competició, la primera ronda de la qual serà de tres dies de l'1 al 3 d'abril.

Per altra banda, l'organització destaca que el divendres 21 d'octubre es van obrir també les inscripcions al concurs més jove, el SoloYouthSax, que tindrà lloc el 6 d'abril de 2023, i la venda de les classes magistrals que ha aplegat un bon ritme d'inscripcions i vendes.

El festival que té una durada d'una setmana, fa venir aproximadament unes 500 persones, entre participants, acreditats i acompanyants, i significa un retorn econòmic directe per l'economia del país de prop de 500.000 euros, a més de tenir un impacte mediàtic mundialment, segons destaca la mateixa organització. Així mateix, afirmen que la pròxima edició serà molt especial, ja que se celebrarà el desè aniversari del festival.

tracking