CULTURA

La biblioteca presta 2.000 documents electrònics el 2022

El servei eBiblio compta amb 700 usuaris inscrits, dels quals 201 són actius

Es pot accedir al préstec gratuït de continguts digitals a través dels llibres electrònicsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Àrea de Lectura Pública i Biblioteques ha informat de les dades sobre el funcionament de l'eBiblio Andorra, el servei de préstec de llibres electrònics amb motiu de la celebració del Dia de les Bibliotes, avui 24 d'octubre, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, les dades del servei mostren que actualment hi ha 700 usuaris inscrits, dels quals 201 són actius.Des del gener d’aquest any s’han fet 1.997 préstecs de documents, dels quals 70% han estat llibres i un 24,5 % revistes. Actualment hi ha uns 2.570 documents en préstecs (llibres en català, castellà, francès, anglès, portuguès, àrab o ucrainès i 67 audiollibres) i 31 subscripcions a revistes en català i castellà. Les dades, comparat amb les de l'any passat, han augmentat donat que han passat de 616 usuaris a 700 i de 170 actius a 201. Alhora els préstecs han incrementat donat que l'any 2021 se'n van fer 2.307, és a dir 263 menys que enguany.

Pel que fa als títols més prestats aquest any, han estat:‘El cas Alaska Sanders’ de Joel Dicker;‘Morts, qui us ha mort?’ d’Iñaki Rubio;‘Benvolguda’ d’Empar Moliner;‘La bestia’ de Carmen Mola i‘Violeta’ d’Isabel Allende.

Govern recorda que eBiblio Andorra és un servei dela Xarxa de Biblioteques d’Andorra que gestiona el préstec gratuït de continguts digitals als quals es pot accedir a través d'ordinadors personals,lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. A més, el servei es promou des del ministeri de Cultura i Esports amb la col·laboració dels comuns deCanillo, Encamp, Ordino, la Massana, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

tracking