LITERATURA

Més d'un centenar d'obres participen en la 44a Nit Literària Andorrana

El Cercle de les Arts i les Lletres l'acte el 24 de novembre al restaurant Guineu d'Aixovall de Sant Julià de Lòria

L'autora Marta Boleda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cercle de les Arts i les Lletres celebrarà la 44a Nit literària andorrana el pròxim 24 de novembre al restaurant Guineu d'Aixovall de Sant Julià de Lòria, segons informa elCercle de lesArtsi de les Lletres en un comunicat. Enguany hi participen un total de 102 obres, una xifra molt superior de les edicions anteriors quan el 2019 n'hi van haver 52 i el 2021 58, donat que el 2020 es va suspendre a causa de la pandèmia de la covid-19.

A més, l'organització destaca que aquesta edició, a més

de participació en tots els premis convocats, el comú d'Andorra la Vella dota el Premi Andorra d'AssaigLiterariamb 3.000 euros.En aquesta edició els diferents jurats del cartell de premis de la Nit literària, ja disposen de les obres participants.

En aquest sentit, la majoria de les obres rebudes, un total de 35,haestat pel PremiFiter i Rossell de novel·la d'una dotació de 10.000 euros pel part del ministeri de Cultura; seguit delPremi Andorra d'assaig literari que ha rebut 17 obres i que es dotarà amb 3.000 euros pel comú de la capital. Una quinzena d'obres s'han presentat pelPremi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà amb una dotació de 3.500 euros per part de Crèdit Andorrà. ElPremi Principat d’Andorra - Investigació històrica ha rebut tres obres, i es dotarà la guanyadora amb 10.000 euros per part de Sindicatura del Consell General. El Cercle de les Arts i de les Lletres assenyala que el Premi Juli Verne de ciència-ficció i fantasia ha rebut set obres i es dotarà amb 2.000 euros per part del Grup Maestre; així com el guardó deManuel Cerqueda Escaler de Novel·la curta que també n'ha rebut set i es dotarà amb 6.800 euros per part d'Andbank. ElPremi de Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà, dotat amb 3.500 euros per part de l'entitat bancària, ha rebut set obres i elPremi Sant Carles Borromeu - Contes i narracions dotat amb 4.500 euros per part de MoraBanc n'ha rebut vuit. El Premi Laurèdia de periodisme, ha rebut tres obres i es dotarà amb 1.250 euros per part del comú de Sant Julià de Lòria.

tracking