educació

Els mestres d'FP eviten l'entrevista per opinar sobre la directora

El ministeri només exigeix que s’entreguin els qüestionaris sobre la gestió

El centre de formació professional, a Aixovall.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els professors de formació professional no hauran de passar finalment pel tràngol d’haver de fer una entrevista amb la inspectora d’Educació per donar l’opinió sobre la gestió de la directora d’FP, Anna Magallon, a qui se li ha iniciat un procés d’expedient arran d’algunes queixes pel presumpte tracte inadequats a alguns mestres.

El SEP –sindicat d’ensenyament–, que va fer arribar aquestes recriminacions al ministeri, ha fet arribar als afiliats una carta en què se’ls exposa el conflicte, que manté dividida la comunitat educativa, no tan sols pel suport que també té Magallon després de tres dècades al càrrec, sinó pel malestar que va generar la forma com es va intentar reclamar la col·laboració dels docents per recollir el parer sobre la forma de treballar de la directora.

Aquesta setmana els professors havien estat convocats per reunir-se de manera individual amb la inspectora d’Educació. Finalment aquesta fórmula ha estat descartada i únicament s’ha de lliurar el qüestionari que va ser entregat a cadascun dels mestres dilluns de la setmana passada, quan tots van ser convocats al vestíbul del centre d’Aixovall per recollir un qüestionari relacionat amb el treball de la directora, amb algunes preguntes molt directes i contundents, segons comenten algunes mestres.

Aquest qüestionari garanteix l’anonimat, una qüestió gens superficial, ja que la meitat del professorat té caràcter interí i haver de donar la seva opinió obertament sobre la persona que ha de valorar la seva feina durant el curs –amb el lloc de treball en joc– no és un exercici que agradava al mestres. Amb les respostes valorades el ministeri haurà de decidir si dona curs a l’expedient o tot queda en no-res. Des del ministeri d’Educació no s’ha explicat oficialment el motiu que ha provocat aquest enrenou a la formació professional, si bé la causa més probable, segons alguns mestres, siguin les queixes d’alguns professors contra la directora. Des del SEP tampoc s’ha volgut donar informació i únicament es va confirmar que havien fet arribar una carta al ministeri.

tracking