novetats del pla estratègic

L'avaluació de noves connexions aèries s'està enllestint

L'aeroport d'Andorra-la Seu.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La International Air Transport Association (IATA) ja té gairebé enllestit l’informe que avalua possibles noves connexions aèries amb l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell. Així, el Govern espera rebre’l d’aquí a 15 dies com a molt tard, segons va indicar ahir Gallardo.

El ministre va recordar que la IATA està analitzant “la viabilitat des del punt de vista de negoci”. Malgrat que s’estan estudiant diverses connexions, Gallardo va recordar que les prioritàries són París i Lisboa. Ara bé, també s’avaluarà la possibilitat d’establir connexions per aire amb Mallorca, Màlaga i Londres. En concret, l’associació ja ha analitzat tres rutes i, per això, l’executiu espera rebre les conclusions aviat.

Pel que fa a la possibilitat que Air Nostrum continuï operant la línia entre Andorra-la Seu d’Urgell i Madrid, el titular de la cartera d’Economia va detallar que aquesta setmana s’ha de verificar si la documentació de l’operadora compleix els requisits. Tanmateix, va recordar que la valoració de la campanya és molt bona, ja que s’han superat les expectatives d’ocupació “amb escreix”.

Sobre l’opció d’establir una tercera ruta amb la capital espanyola entre setmana, Gallardo va recordar que només serà possible si finalment es materialitza el suport econòmic del sector privat.

tracking