hoteleria

L'ocupació per Tots Sants se situarà prop del 65 per cent

Un grup de turistes.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera superarà el 65% durant el pont de Tots Sants, des del 29 fins al 31 d’octubre, segons les previsions que a data d’ahir va fer la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). La que és la principal patronal del sector hoteler va indicar, a través d’un comunicat, que la previsió és que aquest percentatge d’ocupació pugui anar creixent progressivament a mesura que s’apropi el cap de setmana.

D’altra banda, la mitjana d’ocupació setmanal durant el mes d’octubre es pot considerar l’habitual en aquesta època de l’any. Així, els establiments hotelers van registrar al llarg de la setmana passada una baixada de l’ocupació respecte a l’anterior, de manera que es va situar en un 44,14%, que representa una xifra mitjana “més normal per a aquesta època de l’any”, després del 51% que es va registrar la setmana prèvia pel pont del 12 d’octubre a Espanya.

Per la seva banda, durant la setmana del 3 al 9 d’octubre es va registrar una ocupació del 44,21%, mentre que entre el 25 de setembre i el 2 d’octubre la mitjana va ser del 42,40%. En general, així doncs, l’ocupació de les últimes setmanes es pot considerar com a positiva per a aquesta època de l’any, segons van indicar les fonts del sector consultades.

Més enllà del mes d’octubre, les previsions inicials per a la temporada d’hivern que fan des de la Unió Hotelera d’Andorra són bones i, per tant, el sector veu positiu que l’executiu hagi optat per incrementar un 17%, amb relació a l’any passat, la quota de treballadors temporers que podran estar al Principat durant els mesos d’hivern. En concret 2.845 autoritzacions de treball són per al sector hoteler.

tracking