Sanitat
La CASS proposa que la visita telemàtica costi un 60% de la presencial
La Seguretat Social és favorable al Decret de reproducció assistida que planteja el Govern
La CASS considera que les visites telemàtiques dels metges no poden tenir la tarifa diferent a la de les consultes presencials i proposa "que sigui el 60% de la tarifa actual de visita presencial", en l'informe aprovat pel consell d'administració de valoració a varis decrets de la cartera de serveis. Les visites al metge generalista costen 24,38 euros i la de l'especialista va passar a 29,96 euros amb l'actualització del març passat amb l'aplicació de l'IPC.
El titular de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha indicat en la roda de premsa de consell de ministres que la tarifa de les visites virtuals encara no està aprovada i que el que s'ha enviat a la CASS és un esborrany. I ha afegit que ara el ministre de Salut, Albert Font, ha de presentar una proposta al gabinet de les tarifes de consultes no presencials on si vol pot tenir en compte la valoració de la Seguretat Social. Jover ha ressaltat que la CASS emet un informe però que el seu parer "no és vinculant".
Eric Jover també ha anunciat que l'executiu ha aprovat modificar la cartera de serveis perquè l'accés a les prestacions de logopèdia i reeducació visual el puguin prescriure els metges d'atenció primària. I ha explicat que tot i que la CASS ha fet una valoració desfavorable en els cas dels optometristes "s'ha decidit l'obertura de l'accés perquè s'havien observat disfuncions" que provocaven retards en l'atenció als usuaris i s'ha considerat millor que es desenvolupi des de l'atenció primària. La Seguretat Social no hi està d'acord perquè argumenta que "no són experts en una disciplina científica tan específica que requereix l'atenció i tractament d'un especialista en la patologia citada", segons exposa en un comunicat.
El ministre ha recalcat que la cartera de serveis és de recent creació "i ha de ser dinàmica i s'han de fer modificacions en funció del comportament dels usuaris, dels professionals i també de la CASS". Tot plegat amb l'objectiu que "es desenvolupi un model assistencial sostenible i que sigui el que necessiten els ciutadans".
La Seguretat Social també ha fet públic aquesta tarda que ha informat "favorablement en relació al fons" del Decret de reproducció assistida tot i que plantejar que "donada la complexitat i sensibilitat de la matèria" cal prendre les mesures necessàries abans de l'aprovació per assegurar que "el decret s'ajusta estrictament a la legalitat en relació a tos els casos que regula".