La CASS posa preu a les visites virtuals

El fixa en un 60% de la tarifa presencial però Govern recorda que encara no s’ha decidit

La façana de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La CASS va posar preu ahir a les visites virtuals. En un comunicat l’organisme va apuntar que les visites telemàtiques no poden tenir una tarifa igual a la de les consultes presencials i, per això, va proposar “que sigui el 60% de la tarifa actual de visita presencial”. En aquest sentit, cal tenir en compte que les visites al metge generalista costen 24,38 euros i les de l’especialista van passar a 29,96 euros després de l’actualització del març passat amb l’aplicació de l’IPC. Així doncs, la proposta de la CASS deixaria les visites telemàtiques al metge generalista amb un preu de 14,3 euros i les visites al metge especialista costarien 17,98 euros.

En aquest sentit, el ministre de Finances, Eric Jover, va recordar que ara per ara el preu no ha estat fixat i que serà l’executiu, i en concret el titular de la cartera de Salut, qui acabarà fixant els preus de les visites. “La CASS té dret a fer aquests informes que no són vinculants”, va recordar Jover. Així, serà Albert Font, el ministre de Salut, qui presentarà una proposta al gabinet de les tarifes de consultes no presencials, on pot tenir en compte la valoració de la Seguretat Social.

Cartera de serveis

D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar ahir una modificació en la cartera de serveis perquè l’accés a les prestacions de logopèdia i reeducació visual el puguin prescriure els metges d’atenció primària, una decisió que el consell d’administració de la CASS no comparteix. “La cartera de serveis ha de ser un element dinàmic”, va defensar Jover, que amb relació a la modificació va apuntar que “s’havia observat que s’allargava el procés pel fet d’haver de passar pel metge especialista”. Per la seva banda, la Seguretat Social no hi està d’acord perquè argumenta que “no són experts en una disciplina científica tan específica que requereix l’atenció i tractament d’un especialista en la patologia citada”, segons va exposar ahir en un comunicat.

La CASS també va fer públic ahir que va informar “favorablement amb relació al fons” del decret de reproducció assistida, tot i plantejar que “donada la complexitat i sensibilitat de la matèria” cal prendre les mesures necessàries abans de l’aprovació per assegurar que “el decret s’ajusta estrictament a la legalitat amb relació a tots els casos”.

Antic hospital

Més enllà d’aquesta qüestió, el ministre Jover també va anunciar que el Govern segueix negociant amb el fons de reserva de jubilació per veure si l’antic hospital pot acabar convertint-se en un espai on construir habitatge social. En aquest sentit, el BOPA va publicar la licitació, per part del fons, de la construcció del mur de protecció per a l’enderrocament de l’antiga clínica. De fet, Jover va apuntar que encara que l’espai acabi servint per construir habitatge públic, el més probable és que independentment s’hagi d’enderrocar l’hospital.

ALTRES ACORDS

Agents de circulació

El Govern va valorar positivament la nova llei dels agents de circulació que “dignifica” el seu paper. Jover va demanar equiparar el text a la Llei de la funció pública.

86 positius per covid

L’actualització de la pandèmia va deixar 86 nous casos positius i un ingressat que es troba a planta després d’haver estat a l’UCI.

Ampliació gatera

Ahir es va licitar l’ampliació de la gatera per un import de 10.402 euros.

Encunyació euros

L’executiu preveu ingressar 5,8 milions d’euros gràcies a la futura emissió de moneda a realitzar.

tracking