negociació sindical

El SEP vol que els mestres no hagin d'acreditar mèrits

Demana que es garanteixi l’accés al pla de carrera segons l’antiguitat del treballador

L'assemblea del SEP ahir a Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea del Sindicat d’Ense­nyament Públic (SEP) d’ahir a la nit va acabar amb poques decisions concretes, però un consens generalitzat amb relació al pla de carrera horitzontal que s’està negociant amb el ministeri d’Educació. Des del sindicat es va apuntar ahir que “no és just” que s’hagi d’avaluar els treballadors amb carreres professionals llargues “per cobrar allò que haurien d’estar cobrant”.

“El que s’ha vist després de l’assemblea d’avui és que s’ha d’organitzar una nova assemblea extraordinària perquè així com el ministeri ens marca unes línies vermelles nosaltres també pensem que tenim dret a exigir-ne”, va remarcar ahir, un cop finalitzada la trobada, la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot. A més, Guinot va detallar que les taules sectorials estan començant a treballar des de fa un parell de setmanes, inicialment amb els equips directius i amb el SEP, i a partir de la setmana vinent es començarà amb els professors.

En aquest sentit, Marisa Santos, membre de la junta del SEP, també va destacar que “la gran dificultat, perquè aquesta carrera està prevista per començar de zero i així ens ho ha dit el ministeri, és com es col·loca les persones, el ministeri no vol col·locar els treballadors per antiguitat sense avaluar-nos i nosaltres tenim un punt de vista diferent”, va sentenciar.

AVUI, NOVA REUNIÓ PELS SALARIS

D’altra banda, el SEP també va repassar la situació de la negociació en el si del Consell Econòmic i Social. Precisament, avui al matí els sindicats, la CEA i membres de l’executiu es tornaran a reunir per intentar seguir avançant en una solució que permeti pactar els increments salarials, així com l’increment a aplicar als lloguers a partir de l’any vinent. En aquest sentit, Guinot va lamentar que fins ara la CEA s’hagi mantingut “sense presentar cap proposta, mentre que els sindicats hem insistit en diferents vies”. De fet, la secretària d’organització del SEP –també present en el Consell Econòmic i Social– va recordar que “un diàleg social està pensat perquè les dues parts cedeixin, si no serà el Govern qui prendrà les decisions”.

tracking