fira concurs del bestiar

Eliminació del gravamen per importar herba

El preu dels cereals per alimentar els animals ha crescut entre un 30% i un 40% per ser ara més car als mercats internacionals

Eliminació del gravamen per importar herba

Eliminació del gravamen per importar herbaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va anunciar ahir durant la 43a Fira concurs de bestiar boví, equí i oví que el Govern va aprovar dimecres passat un decret per eliminar els gravàmens per la importació d’herba per ajudar el sector ramader. La mesura es pren davant la inflació que estan patint els productes per a l’alimentació dels animals i després d’un estiu en què, a causa de les condicions meteorològiques, no s’ha recollit la mateixa quantitat d’herba que altres anys. D’aquesta manera, els titulars de les exploracions ramaderes podran importar fins al març vinent fenc d’alfals o d’herba lliure de deduccions i tenir així aliment suficient. De moment, però, no hi haurà més facilitats per a la importació d’altres aliments destinats als animals, tenint en compte que els gravàmens ja es van ajustar recentment, segons va recordar la ministra. Es calcula que els cereals destinats als animals s’han incrementat darrerament entre un 30% i un 40%, ja que els preus han pujat als mercats internacionals.

Calvó també va destacar ahir l’elevat nombre d’animals que van prendre part en aquesta nova edició de la Fira, un esdeveniment que, com va recordar, serveix per posar de manifest la importància d’aquest sector per al país i continuar donant-li suport. “Aquest any estem prop dels 200 caps de bestiar i els últims tres anys hem anat creixent”, va explicar la ministra. Calvó també va anunciar que l’11 de novembre vinent tindrà lloc la primera reunió de la taula d’Agricultura, en la qual prendran part els membres del sector, els comuns i el Consell General, un òrgan que anirà implementant “accions encaminades a preservar la ramaderia”. L’edició d’enguany de la Fira va aplegar 32 explotacions i, com és tradició, es van lliurar premis als propietaris dels millors animals, així com un premi especial a la millor femella de raça bruna.

La 43a Fira concurs del bestiar es va celebrar ahir al costat de l'antiga plaça de braus.

La 43a Fira concurs del bestiar es va celebrar ahir al costat de l'antiga plaça de braus.

tracking