Trobada del govern amb el col·lectiu

El sector del cinema reclama més subvencions

El sector defensa que les ajudes les atorguin altres ministeris, i no només el de Cultura

Xavier Espot amb els representants del sector del cinema.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del cinema reclama subvencions més elevades que les actuals i que aquestes s’atorguin de manera més freqüent. “El cinema és un negoci molt car i les ajudes que s’hi destinen són poques i solen estar limitades a un únic projecte”, assenyala l’actriu, directora i productora d’Imminent Produccions, Elisabet Terri.

Terri va ser una de les assistents, en representació del sector del cinema, a la reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que es va dur a terme dimecres passat per tractar algunes necessitats del col·lectiu. “Estem contents, perquè aquesta reunió fins ara no havia existit. Ens havíem trobat amb el ministeri de Cultura, però no amb el cap de Govern. Ens vam posar cara i vam poder parlar de les necessitats del sector i esperem que aquesta comunicació fluida segueixi”, afirma Terri. Entre les demandes, l’actriu destaca la necessitat de tenir més recursos i facilitar l’entrada de material i de persones per la frontera. “Aquesta proposta ja surt al Llibre Blanc de la Cultura, però durant la trobada vam recalcar que ens cal que ens ajudin més a la duana. Si ho facilitessin, vindrien més persones a treballar aquí o a rodar més, perquè ara resulta molt car assumir-ho”, afirma.

L’actriu destaca que el cinema dona “molta potència al país”. En aquest sentit, considera que aquest art “és un símbol de turisme brutal, que dona a conèixer el Principat”. Així mateix, ressalta que el cinema “no només és cultura, també dona feina i diners al país, hi aporta turisme, negoci i mostra la imatge d’Andorra arreu del món”. Per això, el sector considera necessari que les ajudes al col·lectiu no només es rebin per part del ministeri de Cultura, “cal que la resta de ministeris del Govern ens obrin les portes. Per exemple, el ministeri de Turisme, i que no només recaigui en un de sol”. Tot i que no s’han fixat dates ni mesures reals pròximes, el col·lectiu veu amb bons ulls la trobada. “Els del sector ens coneixem més, estem guanyant confiança i ens estem associant. Tenim una relació bastant fluida i ens interessa el mateix, creiem que així serà més fàcil la comunicació amb el Govern”, explica Terri. I afegeix: “No crec que la reunió sigui la millora del segle, però abans no hi era. Veurem com avancen alguns dels punts parlats”.

'PLÀSTIC KILLER', CLASSIFICAT ALS OSCARS 2023

El nou curtmetratge d’Imminent Produccions, dirigit per José Pozo i amb l’actuació d’Elisabet Terri, forma part dels inscrits per als Oscars 2023. El curt es troba ara en la primera etapa del procés després d’haver estat projectat durant una setmana en un cinema de Los Angeles. Al desembre se sabrà si passa a la shortlist dels quinze semifinalistes i al gener a la nominació de ser entre els cinc finalistes que aniran a la gala de l’Acadèmia. “Creiem que tenim possibilitats. No esperàvem que el curt ens donés tant, estem a l’expectativa; si ho aconseguim, serà un puntàs, però haver arribat fins aquí ja ho és”, afirma Terri.

tracking