Patrimoni cultural

El Govern posa en marxa un catàleg digital per consultar els béns culturals

Es poden trobar obres que van des de la prehistòria fins a l’edat contemporània

El web de la plataforma eMuseumPlus.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Cultura va presentar ahir la nova plataforma digital eMuseumPlus. La voluntat de l’executiu és que el portal permeti difondre de forma pedagògica, pràctica i didàctica l’inventari dels béns culturals mobles custodiats pel departament de Patrimoni Cultural. D’aquesta manera, la nova plataforma electrònica permetrà “acostar a tota la ciutadania i amb un sol clic l’inventari”, segons va informar ahir l’executiu en una nota de premsa.

A la plataforma digital s’hi podran trobar objectes arqueològics, etnològics, de ciència i tècnica, de culte, d’art, numismàtics i moblaments, entre d’altres. Aixi, l’executiu apunta que amb aquest mostrari es podrà realitzar “un viatge al llarg del temps, des de la prehistòria fins a l’edat contemporània”.

D’altra banda, el departament de Patrimoni Cultural també espera que l’aplicatiu permeti facilitar “l’accés a les col·leccions i possibilita que la ciutadania conegui els béns més rellevants que formen el patrimoni cultural d’Andorra i permet posar-los en valor i fomentar-ne el respecte”. Així, en aquesta primera fase de posada en marxa ja hi ha entrades més de 1.500 peces a l’eMuseumPlus i s’espera que progressivament es vagi augmentant el nombre de peces a consultar.

Cal tenir en compte que el fons del Patrimoni Cultural el formen quaranta-sis col·leccions que, generalment, estan associades al lloc de procedència o bé agrupen objectes de la mateixa tipologia, com ara la col·lecció de les campanes. Algunes de les més destacades són el fons general, arqueologia, Casa Rossell, Casa d’Areny-Plandolit, Casa Rull, Ràdio Andorra, objectes del tabac, col·lecció Vilanova, objectes del santuari de Meritxell o roba litúrgica de Sant Serni de Canillo.

En aquest sentit, l’executiu va voler posar en valor que “la visualització en línia és possible gràcies a la tasca que han desenvolupat els últims mesos els tècnics de l’àrea de Patrimoni Cultural”. Així, per assolir la posada en marxa del catàleg digital, els tècnics del departament han realitzat tallers de treball amb els de Zetcom, per tal d’acordar el disseny, els mòduls i els camps que havia de contenir l’eMuseumPlus. A més, l’executiu també destacar que els tècnics “han dedicat temps a bolcar les fitxes i a fer el testatge del funcionament de l’aplicació”.

tracking