cop27

Espot adverteix dels perills per a l'economia del canvi climàtic

Espot adverteix que el canvi climàtic farà replantejar les bases de l’economia

Xavier Espot en el discurs a la conferència de la COP27.GOVERN

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot alerta que l’evolució del canvi climàtic obligarà a replantejar les bases de l’economia del país de cara a les futures dècades. El cap de Govern va destacar ahir a la Cimera del clima de les Nacions Unides, la COP27, la vulnerabilitat dels ecosistemes de muntanya davant el canvi climàtic. En concret, va detallar que els efectes de l’augment de les temperatures seran especialment negatius per a Andorra en el futur, ja que els principals atractius són la natura, el paisatge i la biodiversitat. Per això, va apel·lar a la necessitat de dur a terme accions d’altura per protegir les futures generacions que viuen en aquests territoris. “No podem, una vegada més, decebre la nostra ciutadania i especialment els joves, que esperen accions concretes per protegir el món que els llegarem”, va al·legar.

Amb la finalitat de visibilitzar els impactes del canvi climàtic a les regions de muntanya, Espot va anunciar que el Principat ha organitzat una reunió ministerial liderada per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, on es debatrà per aportar solucions efectives per a aquestes zones.

En aquest sentit, Espot va reiterar en el si de la Cimera del clima de les Nacions Unides el compromís d’Andorra de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle fins assolir la neutralitat de carboni el 2050, així com la voluntat del país de posar en pràctica mesures d’adaptació mitjançant solucions tecnològiques i també mitjançant solucions basades en la natura, unint esforços amb els agents locals. En concret, va explicar que Andorra ha aprovat recentment l’actualització de la seva contribució a escala nacional augmentant l’ambició de reducció d’emissions per a l’any 2030, seguint el que estableix el Pacte pel clima de Glasgow, adoptat durant la passada COP 26, al Regne Unit. L’actualització estableix l’objectiu de reduir en un 55% les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle l’any 2030, en contra de l’escenari immo­bilista.

Tot i que, segons Espot, Andorra és responsable de menys del 0,001% de les emissions mundials, el cap de Govern va explicar que després d’haver publicat i sotmès quatre informes bianuals d’actualització, ja s’està treballant en l’elaboració del primer informe bianual de transparència en el marc que encomana l’acord de París.

tracking