participació ciutadana

Gratificació de 300 euros per assistir a la Visura Ciutadana

Les persones interessades a formar-ne part hauran de formalitzar la sol·licitud un cop es faci l’avís al BOPA i seran triades per sorteig

La ministra Trini Marín a la presentació del nou reglament.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els membres de la Visura Ciutadana podran rebre una gratificació de 300 euros anuals per l’assistència a les reunions, segons preveu el reglament de participació ciutadana aprovat pel Govern. També s’estableix que “en cas de renúncia o desistiment d’algun membre, tant aquest membre com la persona substituta han de rebre la quantitat proporcional en funció del temps que exerceixin les funcions”.

La Visura Ciutadana és un servei cívic voluntari conformat en un òrgan estable de participació format per deu persones majors de 18 anys residents al Principat, que seran escollides per sorteig per un període de dos anys. Aquesta nova institució tindrà com a objectius “facilitar i millorar la comunicació entre l’administració general i la ciutadania, implementant un nou paradigma de treball en el procés d’elaboració de polítiques públiques”; “promoure espais de col·laboració entre l’administració general i la ciutadania que ajudin a millorar l’acció pública duta a terme pel Govern”, i “afavorir la construcció d’una ciutadania activa i implicada, promovent una cultura participativa dins l’administració, com una forma de generar valor públic en l’elaboració de les polítiques” públiques.

Les persones interessades a participar-hi podran presentar la sol·licitud al servei de Tràmits. Abans se’n farà un avís al BOPA. Si no s’arriba a un mínim de quatre sol·licituds, es farà una segona convocatòria. No podrà ser membre de la Visura el personal de les administracions, persones que formen part d’òrgans directius, executius o de representació d’un partit polític i els qui formen part d’òrgans directius d’una associació o un col·lectiu.

tracking