sanitat

Els dermatòlegs tenen l'agenda tancada

Hi ha cinc especialistes al sistema públic i no hi ha visites fins d’aquí a 4 mesos

Un dermatòleg revisant la zona capilar d'un pacient.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aconseguir cita amb un dermatòleg al Principat fa temps que s’ha convertit en un repte. De fet, ara mateix és impossible trobar una hora amb un professional convencionat per la CASS: tots ells tenen les agendes tancades. Això és degut al fet que la dermatologia és una de les especialitats mèdiques amb menys presència al Principat: actualment només hi ha cinc especialistes que donin atenció a través del sistema públic, fet que fa difícil atendre la demanda del país.

Els usuaris que truquen a la consulta externa en dermatologia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell es troben amb la següent situació: no poden demanar cita perquè els tres especialistes que hi passen consulta tenen l’agenda completa de cara als pròxims mesos. Segons fonts consultades, el doctor Oliver Inhoff té l’agenda plena fins al març i no començarà a donar cita per d’aquí a quatre mesos fins al desembre. En el cas de la doctora Sandra Sandín, els terminis s’allarguen i està previst que al gener reobri l’agenda per començar a donar visites de cara al juny. Per la seva banda, la doctora Sílvia Nosas Garcia també té l’agenda tancada i no hi ha previsió de quan tornarà a oferir visites. El cas més destacat és el de la clínica de la doctora Ester Zamora i Léna Marie Ronjat, on el col·lapse és tal que inclús és difícil contactar-hi per telèfon.

En cas d’urgència es recomana als usuaris acudir al servei de l’hospital. Ara bé, l’equip no compta amb cap dermatòleg. Això fa que els pacients hagin d’optar per acudir a l’assistència privada, que ofereix cites amb més celeritat, però a un preu més elevat.

Part del problema rau en el baix nombre de places que es convoquen anualment a l’examen MIR per accedir a la formació d’especialistes mèdics a Espanya. De cara al 2023 s’ofertaran 120 places per a aquesta especialitat.

COL·LAPSE

-Cinc dermatòlegs

En total, hi ha cinc dermatòlegs que ofereixin visita a través del sistema públic i tots tenen l’agenda tancada.

-Llistes d’espera

El primer dermatòleg convencionat que ofereix cita és el doctor Inhoff, que a partir de desembre donarà cites per al març.

-Poques places al mir

L’examen MIR d’accés a la formació d’especialistes mèdics a Espanya ofereix poques places a dermatologia. L’any que ve en seran 120.

tracking