Vela acusa Govern "d'improvisació absoluta" amb la llei de sostenibilitat urbanística

Susanna Vela critica que falten informes i que l'executiu ha entregat una documentació "insuficient" per justificar el text

La consellera socialdemòcrata Susanna VelaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els consellers socialdemòcrates asseguren que el Govern ha actuat amb "improvisació absoluta i total" en la redacció i tràmit per extrema urgència de la Llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme i de modificació de la Llei d'ordenació del territori i urbanisme, segons exposen en un comunicat. I critiquen que la informació rebuda per la consellera Susanna Vela el passat 26 de setembre "és insuficient" per justificar la normativa.

Els socialdemòcrates argumenten que entre la documentació rebuda no hi consta l'informe de la Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU) que afirmen que la Llei d'urbanisme fixa que és preceptiu i ha de ser previ a l'aprovació del Govern sobre els plans d'urbanismes i les revisions, modificacions i canvis, per als plans i projectes sectorials i altres directrius d'ordinació i reglamentació urbanística. Vela remarca que falten dades "importants" respecte a infraestructures de sanejament, la capacitat del sistema educatiu, la xarxa viària o les plantes potabilitzadores d'aigua i que hi figuren dades com que hi hauria un habitant per cada 10,5 metres quadrats edificats. Una afirmació que qualifica com "aberració que és el pal de paller en la que es basa l'argumentació del Govern".

tracking