FINANCES

Andorra signa un Acord marc amb el Banc Europeu d'Inversions

El pacte consta de de 18 articles que tracten els punts que afecten la relació entre els dos en relació a futurs projectes conjunts

L'edifici del Banc Europeu d'Inversions.EBI

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovatla signatura i posterior ratificació de l’Acord marc entre el Principat d’Andorra i el Banc Europeu d’Inversions (BEI) sobre les activitats al país d’aquest banc de la UE, segons ha informat el ministre Jover aquest dimecres. Aquest acord ésel següent pas al nomenament d’Andorra, per part de la junta de governadors del BEI el 10 d’agost d’enguany, com a país elegible per poder participar als mecanismes de finançament del banc. Així, després del nomenament, els equips tècnics del Govern i del BEI han treballat un acord que ha d’emmarcar l’abast de les activitats del banc al país. És a dir, l’acord marc consta de 18 articles que tracten els punts que afecten la relació entre el BEI i el Principat d’Andorra en relació a futurs projectes conjunts, regulant la cooperació entre el Govern i el banc.

L'executiu recorda que el procés d’integració d’Andorra al BEI va iniciar-se al juny del 2020, quan el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va fer la petició formal a aquest organisme europeu. El portaveu ha posat en relleu que elvistiplau del Banc Europeu d’Inversions és el resultat del treball d’homologació internacional d’Andorra, com ara haver esdevingut membre de l’FMI o del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa.

tracking