habitatge

L'arrendament d'edificis per a lloguer assequible no podrà ser inferior a 30 anys

Els plec de bases publicat ahir també determina que la superfície construïda dels pisos no podrà ser inferior als 60 metres quadrats

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plec de bases relatiu a l’adquisició i l’arrendament d’immobles per posar en marxa un parc públic d’habitatges a preu assequible va sortir ahir publicat al BOPA. Un aspecte que s’hi preveu és que en cas d’arrendament l’oferta ha d’incloure la durada mínima del contracte, que en tot cas no podrà ser inferior a 30 anys. Els criteris que es tindran en compte des de l’executiu a l’hora de determinar quines són les proposicions econòmiques més avantatjoses permetran establir una prelació entre les mateixes. A més, es prioritzaran els edificis de segona mà davant de l’obra nova o de construcció.

L’aspecte més important per valorar les candidatures serà l’oferta econòmica, per la qual el propietari podrà obtenir entre 0 i 80 punts. A més, es tindrà present el nombre d’habitatges resultants de la reforma: així, un immoble de 50 a 41 habitatges pot obtenir un màxim de 10 punts, mentre que a un de menys de 10 li cor­respondrien 2 punts. Segons el plec de bases, es considerarà una superfície construïda de 60 metres quadrats per habitatge.

També es valorarà l’existència d’aparcament a l’edifici i correspondència amb els habitatges resultants amb un màxim de 5 punts i un mínim d’1 punt, així com de serveis generals i de comunicació prop de l’edifici (fins a 5 punts). Amb relació a aquest últim punt, haver-hi equipaments i serveis generals a una distància de 1.000 metres rebrà una puntuació de fins a 2,5 punts i l’existència d’una xarxa de transport públic a menys de 500 metres suposarà un màxim de 2,5 punts més. Un únic despatx d’arquitectes s’encarregarà de la taxació dels immobles per evitar que es tinguin en compte criteris de valoració diferents.

El plec de bases també inclou una clàusula de garantia, fet que implicarà que quan s’acordi l’acreditació el propietari haurà de prestar una garantia equivalent al 5% del preu, que serà retornada quan es formalitzi el contracte. Els propietaris que vulguin presentar candidatures per arrendar o vendre un edifici poden fer-ho a través del formulari fins al 15 de desembre.

tracking