Nova defunció per covid en una setmana en què es detecten 160 nous positius

El ministre de Salut anuncia l’arribada de 2.880 vacunes bivalents, que s’inocularan només com a dosi de record

El ministre de Salut, Albert Font, va explicar ahir les novetats respecte a la covid.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades de la covid no són, de moment, per preocupar-se, tot i l’augment de 160 casos que hi ha hagut la darrera setmana. Tot i això, no s’ha d’abaixar la guàrdia perquè és un virus que pot tenir conseqüències greus. Així ho va indicar ahir el ministre de Salut, Albert Font, que va anunciar una nova defunció amb el traspàs d’una persona de 87 anys que no ha pogut superar la malaltia, per la qual cosa ja són 156 les morts per aquesta causa des que es va iniciar la pandèmia.

D’aquesta manera, hi ha en aquests moments 211 casos actius, 109 per sobre dels que hi havia dimecres de la setmana passada, i a l’hospital hi ha tres persones ingressades per covid, dues de les quals es troben en habitacions a planta i una a l’UCI amb suport de ventilació mecànica. De moment, no es modifiquen les restriccions sanitàries, ja que malgrat que hi ha hagut cert increment de casos, es preveu que vagin a la baixa durant els propers dies, segons es dedueix dels estudis d’aigües residuals que es fan periòdicament. El ministre no creu, amb les dades de què es disposa en aquests moments, que aquest hivern el coronavirus pugui ser més agressiu, “tot i que no vol dir que no pugui passar”.

El titular de Salut va informar de l’arribada de 2.880 vacunes bivalents, fabricades de la soca inicial i de les variants òmicron que han circulat posteriorment. Aquesta vacuna només s’inocularà com a dosi de record, és a dir, es farà servir per a terceres i quartes dosis, mentre que per a les primeres i segones es continuarà administrant el vaccí inicial. Segons va manifestar el ministre, la tercera dosi està oberta a tota la població major de 18 anys, mentre que la quarta es reserva a persones a partir de 60 anys o amb malalties que es puguin agreujar per culpa d’aquest virus. D’aquesta manera, totes aquelles persones que vulguin rebre el vaccí han de demanar cita, tant per a la tercera com per a la quarta dosi, al telèfon 821 955. L’inici de l’administració és dilluns vinent.

MÉS

-Portal transparència

La web de transparència, que publicarà la informació sobre la gestió rellevant del Govern, funciona des d’avui.

-Cuina tradicional

Un segell identificarà els restaurants que proposen a l’oferta gastronòmica plats amb 120 receptes tradicionals.

-Vademècums

Contractació d’una eina de consulta dels vademècums espanyol i francès per avançar en la recepta electrònica.

-Bei

El Govern aprova la firma de l’acord amb el Banc Europeu d’Inversions sobre les activitats al país d’aquest banc.

tracking