L'obra que ha estat guardonada.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Apostar per l’art com a mètode de reintegració per a les persones preses. Aquest és un dels objectius del concurs artístic que organitza el Centre Penitenciari Ponent, amb la col·laboració de la Diputació i l’Ajuntament de Lleida, el Cercle de Belles Arts i l’Associació d’Arts de Ponent, i que aquest any ha celebrat la seva 34a edició. Es tracta del Premi Marroco de ceràmica, pintura i escultura, i en el qual Andorra ha participat enguany per tretzena vegada i aquest cop amb premi. Un intern de la Comella va resultar guanyador, en primera posició, en la categoria de pintura, dotat amb 200 euros.

Al concurs s’atorguen guardons a les tres modalitats del concurs: la pintura, la ceràmica i l’escultura. En la modalitat de ceràmica, el primer premi l’ha guanyat un intern del Centre Penitenciari Mas Enric amb la seva obra Somnis. I en la categoria d’escultura el premi se l’ha endut un pres del Centre Penitenciari de Ponent. En tots dos casos el guanyador també s’ha endut 200 euros.

Tots els centres penitenciaris de Catalunya i Andorra organitzen tallers conduïts per monitors artístics, que fan l’acompanyament pedagògic. L’activitat artística fomenta l’adquisició de normes, valors i actituds prelaborals. Les obres seleccionades estan exposades a l’Espai IX de l’Institut d’Estudis Ilerdencs fins al 18 de desembre.

La directora general d’Assumptes Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, Paula Montero, va inaugurar dijous a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida l’exposició del premi, que reuneix les 141 obres de pintura, escultura i ceràmica que s’han fet en els tallers artístics en els quals han participat els presos de presons de Catalunya i la d’Andorra.

Durant l’acte, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va voler ferlicitar tots els participants pel seu esforç i talent “sobretot perquè l’han exercit en unes condicions adverses per a qualsevol persona”.

tracking