El sector valora positivament el segell de cuina tradicional

El president de la UHA destaca la importància de la gastronomia per atreure visitants

El segell identificarà els restaurants que serveixin plats tradicionals del país.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els restaurants podran disposar a partir d’ara d’un segell que els acrediti com a establiment de cuina tradicional andorrana. Això serà finalment possible després que el Consell de Ministres aprovés dimecres passat, a proposta del titular de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, el reglament de creació i normes d’ús d’aquest segell.

El president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi París, va valorar molt positivament aquesta iniciativa, ja que suposa que els restaurants puguin diposar d’“un atribut més” per diferenciar-se de la competència. Segons va indicar París, però, no es tractava d’una demanda concreta del sector hoteler i de la restauració, sinó que es una acció impulsada principalment des d’Andorra Turisme, que així podrà incloure l’oferta gastronòmica del país en les campanyes de promoció que es porten a terme a l’exterior. En aquest sentit, el president de la principal patronal hotelera considera que la iniciativa pot ajudar a potenciar el país com a destinació gastronòmica. “El cert és que el tema gastronòmic és cada vegada més important i ens posa al mapa” de les destinacions d’aquestes característiques, segons va opinar París.

El segell servirà per identicar els establiments que proposen en la seva oferta gastrònmica plats preparats segons les 120 receptes tradicionals que conformen el patrimoni gastronòmic viu del país. L’objectiu, segons va informar el Govern, és promoure la cuina andorrana en els retaurants del país, reconèixer els professionals que estan compromesos amb la seva conservació i promocionar l’oferta culinària d’Andorra entre els visitants. D’aquesta manera, podran rebre el segell aquells restaurants que explicitin que fan cuina andorrana amb productes de proximitat, que tinguin com a mínim cinc plats amb receptes del patrimoni gastronòmic viu –incloent sempre com a mínim un entrant, un plat principal i unes postres–, que no utilitzin tècniques de caràcter experimental i que ofereixin carta de begudes amb com a mínim un vi, cervesa o licor del país. D’altra banda, els restaurants amb aquest segell no podran fer servir material d’un sol ús, ni de plàstic o similars, segons va explicar després de la darrera reunió del Govern el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, que va destacar que es tracta d’un pas més cap al turisme de qualitat que cerca Andorra. Els restauradors que estiguin interessats a utilitzar aquest nou segell de Restaurant de Cuina Tradicional d’Andorra poden presentar la seva sol·licitud a la seu electrònica del Servei de Tràmits, i un cop estiguin validats, rebran l’adhesiu identificatiu.

Andorra Turisme ja fa servir actualment el ganxo de la cuina tradicional andorrana per atreure visitants. Així, per exemple, a la seva pàgina web vistandorra.com, informa sobre plats concrets com ara l’escudella, l’escudella de congre o de quaresma, l’arròs amb bolets, caragols a la llauna, truita de riu a l’andorrana, espinacs amb pansens i pinyons, ànec amb peres d’hivern o cabrit al forn amb picada de fruites seques. A més d’una explicació sobre cadascun dels plants, els interessats poden trobar-hi les receptes.

tracking