Cimera de caps d'Estat i de Govern de la Francofonia

Ubach destaca la feina feta al país en igualtat de gènere

La ministra d'Afers Exteriors ha presentat les conclusions de la taula rodona que ha moderat sobre el paper de les dones i els joves a Tunísia

Ubach durant la seva intervenció a la CimeraGovern

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat avui en la clausura de la 18a Cimera de la Francofonia, que s'ha celebrat aquest cap de setmana aDjerba, Tunísia. Concretament, la titular d'Afers Exteriors ha presentat les conclusions de la taula que ha moderat avui sobre el paper de les dones i els joves. En aquest sentit, Ubach ha destacat la feina feta a Andorra en aquest àmbit, explicant l'entrada en vigor de la Llei per a l'aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes. A més, ha fet menció a la consecució del Llibre blanc de la igualtat, editat el 2017, i ha recordat a la resta de la taula que laFrancofoniainclou mecanismes "per potenciar el paper de la dona" i ha emplaçat a tots els països a utilitzar-los.

Ubach va moderar ahir un col·loqui sobre les eines digitals on va posar en relleu les dificultats d'accés que tenen alguns països que condormen l'espai francòfon i va demanar "democratitzar l'accés a internet i garantir laconnectivitatarreu".

D'altra banda, els representants de la vuitantena d'Estats i Govern presents en la cimera han acordat la Declaració de Djerba, que recull la voluntat de promoure l'accés a les eines digitals en els països en desenvolupament per reduir la fractura digital i garantir la inclusió femenina en el mercat laboral amb el màxim de capacitats.

Reunions bilaterals

La ministra s'ha reunit avui amb el representant del president per a l'Estratègia del Futur de Corea del Sud, Jang Sung-Min, que ha exposat a Ubach la candidatura del seu país per acollir l'Exposició Universal 2030. La titular de la cartera també s'ha trobat amb el representant del cap d'Estat del Senegal, Penda Mbow, amb qui ha tractat la possibilitat de col·laborar per aconseguir una exempció de visats entre els dos països.

Participació d'una andorrana en un acte per a joves de l'OIF

L'executiu informa que en el marc dels actes de la Francofonia aDjerba, el ministeri de Joventut i Esports de Tunísia ha organitzat una activitat paral·lela a Hammamet per a joves dels països membres de l'OIF, entre ells, la jove andorrana Patrícia Bragança. Bragança ha participat en conferències i ponències amb el ministreKamelDeguichei ha elaborat projectes que busquen solucionar crisis presents als països francòfons a través de latecnologia.

Ubach ha moderat una taula rodona sobre el paper de les dones i joves

Patrícia Bragança ha participat en un l'acte per a joves dels països de l'OIF

tracking