reivindicacions

El Sindicat del Cos de Banders vol una pujada salarial i més efectius

L’entitat entrarà a formar part de la Unió Sindical dels Cossos Especials

El cos de banders no havia tingut un sindicat fins ara.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat del Cos de Bombers (SCB), que està a punt de constituir-se legalment i aplegarà al voltant del 70% dels efectius humans d’aquest servei, té entre les seves principals revindicacions un increment salarial i disposar d’una plantilla adequada per portar a terme les funcions que corresponen al cos.

Pel que fa al primer punt, es pretén aconseguir un augment salarial “en consonància amb l’increment de la vida” que s’ha registrat darrerament al país. “El que està passant a tots els cossos especials és que costa molt trobar candidats que s’hi vulguin incorporar perquè les condicions econòmiques no són interesants i fa que els barems de les proves hagin de baixar substancialment o que les vacants no quedin cobertes”, va explicar un portaveu del SCB. El resultat és que “hi ha una manca d’efectius molt notòria, que fa que el funcionament del cos no sigui l’òptim”. I és que, per exemple, els últims edictes publicats no han servit per cobrir totes les places convocades.

L’objectiu del sindicat és no esperar a veure la proposta de pujada salarial que farà el Govern pel que fa als funcionaris, sinó elaborar “la nostra pròpia petició amb informació constrastada dels cossos especials d’altres països”. “No volem esperar més perquè estem veient que estem perdent molt poder adquisitiu, com està passant en general a tota la població”, va asseverar el portaveu del sindicat.

Fins ara no hi havia hagut mai un sindicat en aquest cos, i un dels principals objectius de la seva constitució, que pot ser una realitat en tan sols uns quants dies, és entrar a formar part de la Unió Sindical dels Cossos Especials (USCE), integrada per diversos sindicats dels cossos especials: el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), el Sindicat del Personal Penitenciari (SPP) i el Sindicat de Bombers d’Andorra (SIBA). “Un cop estigui en marxa l’USCE, la nostra intenció és trobar-nos amb les autoritats pertinents per expressar-los tot el que tenim en ment”, van indicar des del SCD. D’altra banda, la intenció és reunir-se amb el conjunt de partits polítics per donar-los a conèixer les seves demandes. La plataforma de sindicats està elaborant un informe en què es posa de manifest la diferència de sou existent amb els cossos homòlegs dels països veïns, circumstància que justificaria que s’hagi de fer un increment salarial.

tracking