Meteorologia

Avís groc per neu i vent violent a partir de la tarda

Els equipaments són obligatoris a la General 2 al Tarter, a la General 3 al Serrat i a la General 4 a Pal

Nevada a Incles
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei meteorològic preveu que la cota de neu vagi baixant al llarg del dia i arribi demà al matí fins als fons de vall d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L'executiu afegeix que s'espera que l'afectació sigui a tot el territori amb una cota de neu fins als 1.000 metres amb gruixos d'1 a 3 cm. En aquest sentit, el departament ha activat dos avisos per acumulació de neu i vent violent que podria arribar a ràfegues de fins a 50 km/h aquesta nit. A més, el butlletí d'allaus alerta d'un perill 2 al nord del país per problemes de neu, ventada i lliscaments. L'informe apunta que han caigut fins a 10 cm de neu per sobre dels 2.000 metres i que en les properes hores caurà neu fins als 1.100 metres, sobretot al nord. S'esperen lliscament en vessants herbosos inclinats.

L'estat de la carretera fa necessari circular amb precaució i aquest vespre el departament de Mobilitat ha activat la fase groga a la General 2 al Tarter, a la General 3 al Serrat i a la General 4 a Pal. Aquest matí poc abans de les nou les nevades de les últimes hores feien obligatori l'ús d'equipaments per circular per la General 2 a partir de Canillo, per la General 3 a partir de Llorts i per la General 4 des de Pal, segons informa Mobilitat. El servei de trànsit mantenia activada a més la fase groga en totes aquestes zones i també per accedir a la França per l'RN-22.

La previsió del temps per a demà apunta que, passat l'episodi de nevades a totes les cotes, les precipitacions perdin intensitat i al sud del país s'obrin clarianes, fent que la cota de neupugilentament cap als 1.400 metres fins a la tarda. A la nit les precipitacions ja cauran en forma de pluja, segons el pronòstic.

El departament de Meteorologia preveu gruixos de neu nova de 20 cm a 2.500 metres, 15 cm a 2.000 metres, 5 cm a 1.500 metres i 1 cm a 1.000 metres. Les temperatures mínimes previstes són d'1 grau a la capital, -2 graus a 1.500 metres i -9 al Pas de la Casa.

Neu aquest vespre a Envalira

Paisatge nevat a Incles aquest matí

Perill d'allaus

Avís groc per neu i vent violent a partir de la tarda

La nevada ha estat més intensa al Pas de la Casa

tracking